изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:44 EEST
Румънското правителство падна    
По света
Дясноцентристкото правителство на Румъния на премиера Емил Бок беше свалено днес, след като парламентът прие внесения от опозицията вот на недоверие, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.


Това става по-малко от месец и половина преди президентските избори, съобщи либералният депутат Раду Русану. Общо 258 депутати и сенатори подкрепиха вота на недоверие, а 176 бяха против. За свалянето на правителството бяха необходими 236 гласа. За първи път от 1990 г. румънско правителство пада от власт след гласуване на вот на недоверие.
Правителството загуби при гласуването на вота в парламента на Румъния и това повдига съмнения за способността на страната да изпълни условията на МВФ за споразумение за заем от 19,5 млрд. евро.
Правителството няма парламентарно мнозинство, след като социалдемократите преминаха в опозиция в знак на протест срещу уволняването на техен министър в началото на октомври. Министрите демократ-либерали поеха допълнително министерствата, чиито титуляри напуснаха постове си.
В парламентарната дискусия преди гласуването Емил Бок обвини опозицията, че се опитва да хвърли страната в тежка политическа криза, застрашавайки споразумението за финансова помощ с МВФ.
Румъния и МВФ подписаха през пролетта двегодишно стенбай споразумение за заем на стойност 12,95 млрд. евро в рамките на по-голяма финансова помощ, възлизаща общо на 19,95 млрд. евро. Европейският съюз, Световната банка и Европейската банка за възстановяване и развитие се присъединиха към заема, за да помогнат на страната да смекчи ефекта на рецесията, припомня агенцията.
dir.bg
 


Сходни връзки

Румънското правителство падна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.27 секунди