изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:35 EEST
Маниакът със спринцовката бил шофьор на линейка    
Новини
Маниакът, който нападаше деца със спринцовка, е бивш шофьор на Спешна помощ, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов на пресконференция, на която бяха представини подробности за проведеното разследване.


Както по-рано беше съобщено, мъжът е бил арестуван вчера в София, като в разкриването му са взели участие психолози от Института по психология на МВР.
Установено е, че той първо е работил в "Строителни войски", откъдето е пенсиониран, след това е работил в "Бърза помощ", бил охранител в "Егида". Мъжът е на 47 години, с инициали В. П., от София, има криминална регистрация през 2002 г. за самоуправство, уточни шефът на СДВР Валери Йорданов, цитиран от "Фокус".
Видимо задържаният изглежда по-възрастен. Неженен е, няма деца и се предполага, че е имал проблеми в отношенията си с жените. Преди няколко месеца е продал апартамента си в кв. "Овча купел" в София, където живеел и оттогава сменял адресите си.
Установено е, че чрез спринцовката е инжектирал вода в децата. При идени от инцидентите той ухапал момченце по ръката и седалището. Досега са регистрирани общо 18 подобни случая.
Мъжът подлъгвал децата около детските площадки. Последният случай е в столичния квартал „Дружба” миналата седмица. Освен в София, мъжът е действал и в Карлово.
От самопризнанията му става ясно, че първите случаи на убождане са от 2000 г., съобщи директорът на Института по психология към МВР Неделчо Стойчев, предаде БТА. Първоначално мъжът подхождал плахо към децата, но постепенно неговата настъпателност и агресивност спрямо децата нараснали. Психолозите не изключвали дори възможността да се стигне до по-сериозни престъпления. Ако децата окажели съпротива, той успявал да избяга. Маниакът не е подбирал децата по пол и обикновено ги подлъгвал около блоковете, където живеят или на близки детски площадки. Според психолозите той може да бъде определен като потенциален педофил, тъй като действията, които е извършвал, могат да бъдат окачествени като заместващи сексуален акт. Жертвите са на възраст между 6 и 10 години, предимно от кварталите "Люлин" и "Надежда".
Той обаче беше задържан, след като преди дни нападнал 8-годишно момиченце в карловското село Ведраре, които успяло да запомни номера на колата му.
Маникаът е направил самопризнания за някои от нападенията. Досега той не е бил проверяван.
На брифинга в полицията присъстваха още генералният секретар на МВР Калин Георгиев и градският прокурор Николай Кокинов. dir.bg
 


Сходни връзки

Маниакът със спринцовката бил шофьор на линейка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди