изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:45 EET
ПРИКЛЮЧВА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО НА ЩЕТИТЕ ОТ НАВОДНЕНИЕТО    
НовиниГоляма част от възстановителните работи за преодоляване на последиците от наводнението на 7 август тази година, са приключили, стана ясно вчера.

С Постановление №208 от 20 август тази година правителството отпусна 650 000 лева за преодоляване на щетите. Те бяха предназначени за разплащане на непредвидени разходи за спасителни и неотложни аварийни работи и за неотложни възстановителни работи. Вчера зам.-кметът арх. Пламен Ганчев съобщи, че вече на 90 процента е завършил първият етап, който гарантира бързото отводняване на водите. Изградено е ново земно легло - от жп линията над Агромашинаимпекс по посока на улицата. Там се изгражда ново земно съоръжение, каза арх. Ганчев. Предстои откриване и почистване на тръби, които са поставени през 80-те години на миналия век и се е оказало, че не са в структурата на нито една организация. Осигурен е оттокът на водите от жп моста до включването им в дерето на река Добричка. Приключило е премахването на ограничения по дерето. Завършва се отводнителна канавка. Възстановени са щети по сградите на ОУ "Стефан Караджа" и СОУ "Св. Св. Кирил и Методий". До седмица трябва да приключи работата. Предстои изборът на изпълнител за втората част на мерките, а именно тези, свързани с възстановяването на района около и в ДКЦ ІІ, з акоето са заделени 342 129 лева.     
 


Сходни връзки

ПРИКЛЮЧВА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО НА ЩЕТИТЕ ОТ НАВОДНЕНИЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди