изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:46 EEST
ОЧАКВАТ СЕ С 14 НА СТО ПО-МАЛКО ПРИХОДИ В ОБЩИНСКАТА ХАЗНА    
НовиниОчаква се изпълнението на плана за приходите в бюджета на община Добрич да е с около 14 на сто по-малко в сравнението с планираното за 2009 г.

Въпреки това целта е в края на годината общината да има балансиран бюджет, каза вчера зам.-кметът Иван Колев. Той посочи, че към момента изоставането на собствените приходи е 10-15 процента. За дейностите държавна отговорност постъпленията са 90 на сто от заложените в бюджета за 2009 г. Целта е годината да завърши без неразплатени разходи. За целта не се поемат ангажименти, които не са обезпечени финансово.
В резултат на изпълнението на антикризисната програма на общината, очакванията са, че и при неизпълнение с около 14 на сто на приходите, общината ще може да завърши с балансиран бюджет. Очаква се в резултат на антикризисната програма да се съкратят разходите с 1,5 млн. лева.
Засега не се предвиждат съкращения от 1 ноември, но бе обяснено, че и сега има свободни бройки, които не са заети, включително и след пенсиониране на служителите. Общината не е направила и увеличение на заплатите от 1 юни.
 


Сходни връзки

ОЧАКВАТ СЕ С 14 НА СТО ПО-МАЛКО ПРИХОДИ В ОБЩИНСКАТА ХАЗНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди