изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:17 EEST
ЩЕ ПРИЛАГАМЕ ФРЕНСКИ МОДЕЛ ЗА КОНТРОЛ НА ЗЪРНОТО    
НовиниТрябва съвместно да се разработят базисни процедури, които да указват как оптимално да се изпълняват изискванията за качество и количество на зърното, казаха търговци на зърно по време на среща със заместник-министъра на земеделието и храните Преслав Борисов, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Всички представители по веригата на зърнопроизводството имат еднакви интереси, са допълнили те. Зам.-министър Борисов изрази съгласие и добави, че заедно с Националната служба по зърното и фуражите се предприемат мерки за промяна на условията и контрола по производство и съхранение на зърното в България. Проучва се френския модел на работа, който ще бъде адаптиран към българските условия с представителите на различните звена в сектора, е уверил зам.-министър Борисов участниците в срещата. Предложено е да се създаде експертна група за изпълнение на конкретни задачи в сектора, с представители на МЗХ, НСЗФ, Парламентарната комисия по земеделие и гори и специалисти от бранша. Основен проблем, който е дискутиран на срещата е била нелоялната конкуренция от търговци, които избягват проверките за качество. Те са конкурентни с предлаганата от тях по-ниска изкупна цена към производителите, но липсва отговорност за качествените показатели на стоката, обясниха търговците на зърно. Разгледан бе въпроса и с износ на зърно от България във връзка с разминаване на показателите за качество на зърното.
 


Сходни връзки

ЩЕ ПРИЛАГАМЕ ФРЕНСКИ МОДЕЛ ЗА КОНТРОЛ НА ЗЪРНОТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди