изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 00:55 EEST
ИЗПЛАТЕНИ СА 60 ПРОЕКТА ПО САПАРД    
Новини60 частни и общински проекта по програма САПАРД са изплатени от 14 септември, когато Брюксел възстанови европейските плащания по програмата, до вчера, съобщиха от пресцентъра на фонд "Земеделие".

Те са на стойност 13 млн. лв. Очаква се до 30 ноември, когато е крайната дата за заявяване на плащанията пред Национален фонд към Министерството на финансите, да бъдат обработени всички оставащи проекти по САПАРД. 
      От общо 320 заварени проекта по всички мерки на САПАРД към момента са обработени 130. От разгледаните, както вече беше посочено, 60 са платените по частните и общински мерки, а други 20 са отхвърлени заради констатирани нарушения. Отделно са разгледани и платени и 50 проекта по мярка "Агроекология", по която предстои кандидатите да подават заявления и през следващите четири години.
 Оставащите за разглеждане проекти по САПАРД са общо 190 по всички мерки. За тях всички проверки на място са завършили като проектите са преминали и първи етап на документална обработка. По 106 прокуратурата извършва проверки като предстои да бъде свикана съвместна среща с представители на ДФ "Земеделие", прокуратурата и Европейската комисия, за да се вземе решение за финализирането им.  По всяка вероятност за около 50 общински проекта финансовата помощ по САПАРД ще бъде редуцирана или отказана изцяло заради констатирани нередности при провежданите процедури по Закона за обществените поръчки. Продължава обработката и на останалите 84 проекта.
 


Сходни връзки

ИЗПЛАТЕНИ СА 60 ПРОЕКТА ПО САПАРД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди