изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 03:09 EEST
Разделят България на 13 туристически области    
Туризъм
Министерският съвет прие стратегически план за развитие на културния туризъм, съобщи правителствената информационна служба. Ще бъде направено каталогизиране на културните ни ценности - повече от 300 археологически обекта или 80% от археологическото наследство на страната.


Правителството предлага план за инвестиции за укрепване и модернизиране на инфраструктурата като общ проект за подобряване на туристическия продукт, съобщи БТА. Стратегията трябва да допринесе за "подчертаване на идентичността, специфичността и богатството на културните, историческите, археологическите и природните ресурси на България, да свърже ресурсите на една област в обща рамка и да ги превърне във фактор за усилване на туристическата атрактивност и за икономическо развитие".
Поради това територията на страната е разделена на 13 области, наречени "ЛоКуС-и", всяка от тях със специфични културни ресурси. Това са - "Велика София", "Долината на царете", "Възрожденският град", "По бреговете на Дунава", "Каменно сърце", "Старите столици", "По бреговете на Черно море", "Странджа планина", "Мечът и Кръстът", "Пловдив и Римската империя", "Портата на Родопите", "Големите планини", "Вкаменената гора".
Финансирането на заложените в стратегическия план дейности ще се извършва от държавния бюджет, както и по оперативните програми от структурните и Кохезионния фонд на ЕС, главно програмата "Регионално развитие". Документът е разработен в периода 2007-2009 г. с финансовата подкрепа на италианското правителство. В разработката на стратегическия план са участвали водещи специалисти от Италия и от България, уточниха от Министерски съвет. dir.bg
 


Сходни връзки

Разделят България на 13 туристически области | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди