изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 23:04 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностСофия. Извършители на улични грабежи са задържани в няколко районни управления в столицата през последните дни. Служители на Седмо РУ работили по жалба на 44-годишна столичанка, която била нападната на 9 октомври в жк.”Младост” от трима непознати. Те й отнели чанта със значителна сума, мобилен телефон, лични и фирмени документи.

 За броени дни криминалистите успели да установят извършителите – трима известни на полицията, двама от които осъждани за предишни престъпления. На 27-годишния Г.М. е наложена постоянна мярка “задържане под стража”. Съучастниците му се издирват. Успешна била работата на криминалистите от Второ РУ относно нападение на пътничка в автобус по линия №85. Непознат издърпал чантата на жената с лични документи, мобилен телефон и пари непосредствено преди да слезе на спирката и успял да избяга. След проведени оперативно издирвателни действия разследващите установили, че престъплението е дело на 32-годишният Н.Г. от Нови Искър, който е задържан. В Първо РУ пък се води досъдебно производство срещу 24-годишния М.С., уличен в нападение над 57-годишна столичанка на 15 септември сутринта на автобусна спирка на ул.”Боян Магесник”, при което задигнал насила дамската й чанта. Повдигнато му е обвинение за престъпление по чл.198 от НК. Документират се и други негови криминални деяния.

Плевен. Заловиха сериен грабител в Плевен, след прецизна работа на криминалистите от Второ РУ в града. 17-годишният младеж нападал предимно жени и след като ги заплашвал, им отнемал дамските чанти. Първото си престъпление извършил на 12 октомври около 7 часа в комплекс ”Сторгозия”, когато до контейнери за смет причакал 36-годишна плевенчанка, блъснал я, а после издърпал със сила дамската й чанта. В чантата си жената имала мобилен телефон "Моторола", 7 лева, лична карта, три банкови карти, ключове за жилище и дамски принадлежности. Същата вечер, около 20.30 часа на ул.“Княз Борис Първи” до жилищен блок нападнал 46-годишна жена, нахвърлил с юмруци върху нея и я ударил по главата. После отнел дамската й чанта, в която имало лична карта, две дебитни карти, карта "Виза", 110 лева, ключове за апартамент, златни обици  и мобилен телефон "Нокиа". На 13 октомври около 7 часа в комплекс “Сторгозия” на пътеката от ул.”Самуил” към заводската зона на града непълнолетният причакал 40-годишна и отново след заплаха отнел чантата й. Още след първия сигнал за дръзкия грабеж били организирани незабавни полицейски действия за установяване на уличния нападател. Вчера той е задържан. Полицейска проверка установила, че срещу него има 14 заявителски материала за кражби и грабежи и две присъди на Районен съд – Плевен. Той е с наложена мярка “Пробация” и живее в интернат, а набезите се извършил по време на разрешените му три дни отпуск. Полицейските служители намерили и част от задигнатите вещи. Непълнолетният е задържан за 24 часа и е приведен в помещение за полицейска закрила на малолетни и непълнолетни. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата.
Криминалисти от Пордим установили трима нападатели на 25-годишен американец. Информация за опита за грабеж бил подаден от потърпевшия незабавно след случилото се. На 8 октомври около 21 часа трима непознати влезли в дома на чужденеца в град Пордим като се покатерили до втория етаж по водосточната тръба. През незатворена балконска врата се добрали до собственика и като го заплашили му поискали пари. 25-годишният обаче бил просветен в каратистките хватки и успял да отблъсне нападателите, които побързали да изчезнат. В хода на предприетите издирвателни действия са установени тримата извършители – 18 годишен от Пордим, известен на полицията, 20-годишен от с.Асеновци – с 15 заявителски материала за кражби, две криминалистически регистрации и три присъди и 19- годишен от Пордим с 16 заявителски материала, шест криминалистически регистрации и шест присъди. Задържани са с полицейски мерки за 24 часа. Мъжете са разпитани пред съдия и са направили пълни самопризнания за извършеното престъпление. Повдигнато им е обвинение по чл. 198 от НК. По случая работата продължава разследващ полицай.
          
ОДМВР-София. Пирдопски полицаи задържаха младежи, извършили кражба от фабрика за тухли в с. Мирково. Вчера преди обяд гражданин съобщил в полицията за закъсал автомобил близо до бензиностанция на пътя между селата Мирково и Бенковски. Пристигналите на място полицаи се усъмнили, че нещо не е наред -  направили обиск  на колата, в багажника на която били открити много метални машинни детайли. В хода на разследването станало ясно, че возещите се в автомобила младежи откраднали елементите от фирмата през нощта. Установило се, че трима от тях работили преди време в тухларната и били наясно, че там се работи на трисменен режим  и е по-лесно да се проникне  през нощта. Ю.В. /20г./ и Д.Д./21г./ от с. Новачене и  двама непълнолетни били разпитани и направили пълни самопризнания. След снемане на обяснения в присъствието на инспектор “Детска педагогическа стая” непълнолетните били предадени на родителите.  Образувана е преписка. Материалите ще бъдат докладвани на Районна прокуратура-Пирдоп. Колата и откраднатите части били предадени с протокол за доброволно предаване.
Досъдебно производство срещу четирима гастрольори, извършвали иманярски разкопки край Драгоман, било образувано в РУ-Сливница. В понеделник следобед гранични полицаи забелязали няколко мъже, които копаели  в района  на с. Горно село, община Драгоман и подали сигнал в районното управление. Пристигналите на место полицаи извършили оглед и констатирали, че в местността “Калето” в землището на селото били изкопани няколко дупки. Там  били и четирима мъже- К.И. /48 г./ и Х.Е. /20 г./ от Враца и софиянците Й.Д. /45 г./ и Г.К. /49 г./.  В колата, с която се движели – “Дайхацу Фероза” служителите на реда открили три металотърсача. Криминалисти продължават работата по случая.

Кюстендил. Вчера кюстендилски полицаи са задържали 26-годишен мъж, който по схемата на телефонните измами опитал да “спечели” 3000 лева от набелязаната си жертва. Жената обаче се усъмнила в сигнала - синът й е убил дете при пътен инцидент с последвалата оферта да предаде сумата срещу неговото освобождаване, и сигнализирала в полицията. После следвала указанията на криминалистите, за да бъде задържан измамникът. Така 26-годишният Д.Н. от София бил задържан пред кюстендилска банка в момент на получаване на плика. Работата по случая и установяването и на други, свързани с осъществяването на схемата за измами, продължават криминалисти от районното управление.
72 часа ще остане в ареста в Дупница Г.Л., Чакъра /39г./ от с.Багренци, известен като “майстор” на домовите кражби и на кражбите от вили и необитаеми къщи. Вчера е установено, че той откраднал различни видове кабели от цех за дървообработка от с.Висока могила, общ. Бобошево. Предал ги е в пункт за изкупуване на цветни метали. Допълнителна проверка изяснила, че мъжът е извършител и на други кражби от различни села в областта. Той е известен на полицията, осъждан е многократно- последната си присъда изтърпял в началото на тази година. Образувано е дознание, работата по изясняване и документиране на цялостната му престъпна дейност продължава.

Благоевград. Благоевградските полицаи задържаха 51-годишен мъж. Снощи, около 20 часа в районното управление позвънил кметът на с.Дренково за инцидент в махала “Вагалинска”. На място незабавно бил изпратен полицейски екип, който установил, че  възникнал скандал между П.В./51г./ и В.Г./38г./. По-късно той прераснал в сбиване и  51-годишният мъж ранил с нож своя опонент. Пострадалият бил транспортиран в спешния център, а по-късно откаран в благоевградската болница, с голяма загуба на кръв и в кома. Извършителят е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Работата продължават криминалисти. 

Пловдив. Лекар с подкуп е задържан при проведена съвместна операция на служители от сектор”Противодействие на организираната и тежка престъпност” и окръжна прокуратура. Антимафиотите заловили 59-годишният И.И.- лекар в НОИ, към 11.00 ч. вчера пред сградата на ТЕЛК в града. В него полицаите открили плик със 100 лева. От областната дирекция уточняват, че той е участвал  в комисия на ТЕЛК. Наложена му е полицейска мярка за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

Враца. 43-годишен мъж е задържан от врачанските полицаи. След оперативно-издирвателни действия и по сигнал за кражба на 420 метра електрически проводник Ц.Л.от с.Крушовица попаднал в полицейския капан. Мъжът е известен на полицията, осъждан е многократно за убийство, кражби, палеж, телесна повреда. Част от откраднатия кабел е иззет. На Ц.К. е наложена мярка за неотклонение “задържане под стража” за 72 часа. Работата по случая продължава.

Смолян. Служител на пожарната служба в Чепеларе се притекъл на помощ на пострадали при пътен инцидент. Катастрофата станала вчера около 8.20 часа на пътя Чепеларе – с.Хвойна. По първоначална информация лек автомобил “Фолксваген Венто”, управляван от 70-годишен мъж от Смолян, се движел с несъобразена скорост и на мокър асфалт, на ляв завой шофьорът изгубил контрол над колата и се обърнал под пътя. В автомобила пътували още две жени. Огнеборецът тъкмо отивал на работа, когато забелязал катастрофиралата кола и веднага сигнализирал в полицията, след което се втурнал да помогне на пострадалите. Заедно с пристигналите на местопроизшествието полицаи извели пътуващите и водача от катастрофиралия автомобил.

Пътен инцидент. Сливен. Тази сутрин около 10 часа на главен път II-66 , в участъка между селата Старо село и Злати войвода, лек автомобил “Мицубиши Галант”, управляван от 34-годишна жена от Сливен, се  блъснал челно в насрещно движещата се  “Тойота Аурис”. От удара на място е починала водачката на “Мицубиши”. Образувано е досъдебно производство. 

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди