изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 10:38 EEST
Намаляват бюджета на Комисията по досиетата за следващата година с 4 млн. лева    
Новини

София. Бюджетът на Комисията по досиетата за 2010 година вероятно ще бъде намален от 12 млн. лева за 2009 г. на 8 млн. лева за 2010 г. 2 млн. лева от настоящия бюджет са съкратени до края на годината. Днес и утре въпросът с бюджета й се решава от Министерството на финансите.



Пред Агенция „Фокус” Валери Кацунов, член на комисията каза, че за количеството документи, които трябва да се менажират по чуждите стандарти и практики са необходими минимум 200 души.
Нашата комисия с цялата администрация е 50 души. Според първоначалния одобрен план в нея трябва да работят 103-ма души, но са забранени всякакви назначения.
По думите на Валери Кацунов, няма дейност, от която да може да се спести. Хората, които обработват документите, вземат 500 лева заплата и работят с химикал и компютър.
Не можем да си позволим да реставрираме някои от тези документи, които са в плачевно състояние и са от 40-те години насам. В процес на изграждане на две сгради сме, едната е почти готова. Не можем да я оборудваме, защото няма средства. Пари няма, но част от българската история стои неприбрана, каза той.
Веселина ЙОРДАНОВА
 


Сходни връзки

Намаляват бюджета на Комисията по досиетата за следващата година с 4 млн. лева | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди