изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:08 EET
Първа оставка след скандала във ВСС    
Ред и сигурност

Стойко Стоев ще подаде утре оставка като член на Висшия съдебен съвет, научи Дарик от източници от съвета. Вторият магистрат, уличен за връзки с така наречения Красьо от Плевен - Иван Димов, е в чужбина, а третият магистрат Пламен Стоилов излиза в отпуск и се оттегля от участие във всички комисии на Висшия съдебен съвет до приключване на случая.



На днешното работно заседание на съвета Стойко Стоев е заявил пред колегите си, че утре по време на заседанието ще подаде оставка заради случая с Красимир Георгиев. Това е първият случай на подаване на оставка на член на ВСС. По процедура съветът приема оставката и няма необходимост да я гласува, или пък да я изпрати за гласуване в Народното събрание, уточниха юристи.

Стоев е от парламентарната квота и на негово място депутатите трябва да изберат нов член. Стойко Стоев потвърди, че утре ще оповести решението си: „Утре ще оглася решението си, какво към решил за себе си, дали ще подам оставка. Тогава ще изясня и мотивите. Обещал съм предварително да не говоря пред никого".

Вторият уличен за връзки с Красьо - Иван Димов, който също е от парламентарната квота, е в чужбинa. Той се прибира тази вечер и утре ще присъства на заседанието. Димов не е заявявал намерение да подава оставка. Третият магистрат - Пламен Стоилов, ще излезе в отпуск до заключението на комисията по случая и се оттегля от участие във всички комисии.

Очаква се утре или в петък главният прокурор да изпрати на комисията от ВСС всички материали от делото, които не са класифицирана информация и могат да бъдат оповестени.  http://dariknews.bg

 


Сходни връзки

Първа оставка след скандала във ВСС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди