изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:01 EET
„Таймс”: Десетте френски войници са били убити след като Италия е спряла да плаща подкупи на талибаните    
ОбществоЛондон. Когато миналата година десет френски военнослужещи бяха убити от афганистански екстремисти в относително мирен район, Франция беше ужасена, припомня в-к „Таймс”.


Отвращението нарасна при новината, че телата на много от убитите войници са били осквернени, както и при появата на снимки, показващи екстремистите гордо носещи дрехите и оръжието на жертвите си. Французите са контролирали региона Сароби, източно от Кабул, от едва месец, поемайки контрола от италианците. Това беше най-голямата загуба на силите на НАТО при единичен удар за цялата кампания в Афганистан.
Това, което страдащата нация не е знаела, че през месеците преди пристигането на френските войници в средата на 2008 г., италианските тайни служби са плащали десетки хиляди долари на лидерите на талибаните и местните вождове, за да оставят региона мирен. Съществуването на тайните плащания е било скрито от френските части, но по-късно е установено от западни военни представители.
Агенция "Фокус"

 


Сходни връзки

„Таймс”: Десетте френски войници са били убити след като Италия е спряла да плаща подкупи на талибаните | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди