изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:13 EEST
Кой вече се класира на световното първенство?    
Спорт Представяме ви списък на отборите, които вече се класираха за световното първенство в ЮАР, датата, когато сториха това и изявлението на селекционера на тима след въпросния мач

ХОНДУРАС (14 октомври 2009 г.)

АРЖЕНТИНА (14 октомври 2009 г.)

ШВЕЙЦАРИЯ (14 октомври 2009 г.)

СЛОВАКИЯ (14 октомври 2009 г.)

ЧИЛИ (10 октомври 2009 г.)
Чили се класира на световно първенство, след като пропусна последните две. За последно чилииците играха на Мондиал през 1998 година, където преминаха груповата фаза, но отпаднаха на 1/8-финалите от Бразилия след загуба с 1:4. В настоящите квалификации Чили се класира преди Аржентина на световното първенство, което говори достатъчно за класата на тима.

Селекционерът Марсело Биелса: "Това е много важен емоционален момент за мен и за всички, които имаха принос за класирането ни. Това бе един дълъг процес, в който участие взеха много хора."


САЩ (10 октомври 2009 г.)
САЩ се класира за шести пореден път на световно първенство (от 1990 година отборът неизменно играе на големия форум). През 1994 година мина груповата фаза, през 1998 отпадна в групите, през 2002 стигна 1/4-финал, а на миналото световно първенсто в Германия не успя да мине първата фаза.

Селекционерът Боб Брадли: "Хубавото е, че спазихме традицията и се класирахме на световни финали. Ще се опитаме да направим нещо по-сериозно догодина." 


МЕКСИКО (10 октомври 2009 г.)
Мексико се класира на световно първенство за пети път поред. При предишните си четири участия отборът неизменно преминава груповата фаза. Този път мексиканците имаха проблеми в квалификациите, допуснаха три загуби - от Салвадор, Хондурас и САЩ, но все пак стигнаха до ЮАР.

Селекционерът Хавиер Агире: "Радвам се, че успяхме да се класираме. Спокойни сме, защото изпълнихме целите си. Този отбор може много повече."

СЪРБИЯ (10 октомври 2009 г.)
Сърбия се класира за първи път на световно първенсвто като самостоятелна държава. Отборът разби с категоричното 5:0 Румъния и си подпечата визите за ЮАР, като в групата освен румънците бе и Франция, к акто и коравите състави на Австрия и Литва. На миналото световно първенство страната участва под името Сърбия и Черна гора и отпадна в груповата фаза след 3 загуби от 3 мача.

Селекционерът Радомир Антич: "Това е една луда нощ за цяла Сърбия. Феновете го заслужават, показахме, че имаме дух и колектив на голям отбор."


ИТАЛИЯ (10 октомври 2009 г.)
Италия бе в една квалификационна група с България. "Адзурите" направиха равен 2:2 с Ейре в Дъблин и по този начин се класираха директно за финалите на световното първенство. Това е 13-о поредно класиране на Италия за Мондиал, като не успява да участва през далечната 1958 година. Италия е настоящият световен първенец, който има 4 титли в историята си и със сигурност ще иска да защити отличието си и на първенството в ЮАР догодина.

Селекционерът Марчело Липи: "Това е третият път, в който Италия се класира за финали на световно първенство един мач преди края на квалификациите. Направихме го през 1982 и 2006 (в тези две години Италия става световен шампион) година и това би могло да бъде добра поличба. Доволен съм, получи се отличен мач, а ние показахме отличен дух срещу Ейре.

ГЕРМАНИЯ (10 октомври 2009 г.)
Германия се класира на световното първенство след победа над Русия в Москва с 1:0. Единственото попадение реализира Мирослав Клозе. Германия е участвала на всички световни първенства с изключение на две - през 1930 и през 1950 година. Страната има 3 световни титли (1954, 1974, 1990), 4 втори места (1966, 1982, 1986, 2002), както и 3 бронзови медала (1934, 1970, 2006).

Селекционерът Йоаким Льов: "Отборът се справи чудесно, игра много добре. През цялата седмица бях убеден, че момчетата имат нужната концентрация и качества да играят за победа. Бяхме се настроили, че печелим билета за световното само ако победим тук. Преди мача чувствах, че всички футболисти са истински победители."

ДАНИЯ (10 октомври 2009 г.)
Дания се завръша сред големите, след като пропусна световното първенство в Германия през 2006 година. Това ще бъде четвърто участие на страната на Мондиал след тези през 1986, 1998 и 2002. Датчаните успяха да се преборят за място в ЮАР след изключително тежки квалификации с Швеция, Португалия и Унгария.

Селекционерът Мортен Олсен: "Радвам се, че успяхме да се класираме на световното първенство и то в конкуренцията на отбор като Швеция."


КОТ Д`ИВОАР (10 октомври 2009 г.)
Кот д`Ивоар се класира за втори пореден път на световно първенство. На миналата надпревара в Германия отборът отпадна в груповата фаза, след като останаха на трето място след Аржентина и Холандия. Съставът разполага със звезди като Дидие Дрогба, Саломон Калу, Емануел Ебуе и др. и със сигурност точно в Африка тези футболисти са готови на изненада.

Селкционерът Вахид Халилходжич: Трябваше да преодолеем доста голям натиск и добре, че победихме първа Замбия, а след това направихме равен с Малави, за да отидем на световното първенство. Отчитаме и грешките ни. Тези момчета могат много повече."


ПАРАГВАЙ (9 септември 2009 г.)
Парагвай се класира за световно първенство за първи път след 1998 година, когато бе в една група с България, Нигерия и Испания. "Гуараните" успяха да се преборят в жестоката конкуренция в Зона Южна Америка и победиха Аржентина с 1:0 след гол на Нелсон Валдес, за да стигнат до Мондиал`2010.

Селекционерът Херардо Мартино: "Това бе велик мач, какво по-хубаво от това да биеш Аржентина и да отидеш на световно първенство."


ИСПАНИЯ (9 септември 2009 г.)
Испания се класира за световното първенство. "Ла Фурия" е настоящ европейски шампион от миналата година под ръководството на Луис Арагонес. До момента испанците имат 8 победи от 8 мача и са допуснали само 2 гола, но вече са водени от селекционера Висенте дел Боске.

Селекционерът Висенте дел Боске: "Класирахме се, въпреки че не играхме по най-добрия си начин."


АНГЛИЯ (9 септември 2009 г.)
Англия се класира на световното първенство в ЮАР догодина, след като пропусна Евро`2008. Интересното е, че англичаните биха Хърватия, а именно "шахматистите" ги изхвърлиха от европейското миналата година. Англия все още има в актива си само една световна титла - 1966 година.

Селекционерът Фабио Капело: "Щастлив съм, играхме добре. Имаме сили да се конкурираме с всички големи отбори в света, бяхме фантастични срещу Хърватия. Ние трябва да играем и да печелим, защото сме Англия, ние сме един от най-добрите отбори в света."


ГАНА (6 септември 2009 г.)
Гана се класира за втори път за финали на световно първенство, след като участва на турнира през 2006 година в Германия. Тогава те преминаха груповата фаза и бяха отстранени на 1/8-финала от Бразилия (0:3). 
Този път класирането дойде след победа с 2:0 над Судан в Акра. По този начин “черните звезди” станаха първият африкански тим стигнал до участие на Мондиал 2010 чрез квалификации.
Играещият в Интер Съли Мунтари и Майкъл Есиен от Челси вкараха попаденията за успеха, който даде на Гана недостижим аванс начело на Група “D”.

Селекционерът Милован Райевич: "Това е безценен успех за страната, този отбор е гладен за победи на световното първенство. Винаги съм вярвал, че ще се класираме."

БРАЗИЛИЯ (6 септември 2009 г.)
Бразилия е единственият тим, който е играл на всяко световно първенство и това рекордно постижение продължава по най-добрия начин, победа като гост с 3:1 над най-големия съперник Аржентина.
Два гола на нападателя Луиш Фабиано и още един на защитника Луизао бяха достатъчни за едва второто домакинско поражение в световни квалификации на “гаучосите”.

Селекционерът Дунга: “Щастливи сме. Имаме великолепен отбор с много добри играчи. Лионел Меси може би е най-добрият футболист на света. Ние победихме Аржентина като гост, което е трудно постижимо в квалификациите за световно първенство.”

КНДР (17 юни 2009 г.)
Неуспехът на Иран да победи Южна Корея в Сеул по-рано през същия ден означаваше, че КНДР се нуждае само от равенство в последния си групов мач срещу Саудитска Арабия в Риад.
Севернокорейците направиха точно това. Завършиха 0:0 и се класираха на световно първенство за първи път от 1966 г. насам, когато на четвъртфинала загубиха с 3:5 от Португалия, въпреки че поведоха с 3:0.
 
Селекционерът Ким Джон-Хун: “В Саудитска Арабия бе много горещо, а нашето пътуване от Корея бе продължително. Нашата вяра в качествата на играчите ни подпечата билетите за ЮАР.”
 
ХОЛАНДИЯ (6 юни 2009 г.)
Холандците победиха Исландия с 2:1 и станаха първият европейски отбор класирал се за Мондиал 2010.
Попадения на Найджъл де Йонг и Марк ван Бомел дадоха аванс на тима на Берт ван Марвайк, преди Кристиан Орн Сигурдсон да върне едно попадение.
 
Селекционерът Берт ван Марвайк: “Целта ми беше да се класираме на световното първенство, а сега имаме цяла година за подготовка. Спечелването на шест поредни световни квалификации заслужава поздравления.”
 
ЮЖНА КОРЕЯ (6 юни 2009 г.)
Южнокорейците си осигуриха седмо поредно участие на световни финали заради победата с 2:0 над ОАЕ в Дубай.
Парк Чу-Юн и Ки Сун-Юен донесоха успеха, а тимът на Хух Джун-Моо си гарантира участие на първото световно първенство в Африка.
 
Селекционерът Хух Джун-Моо: “Много съм щастлив от постигнатото. Всички сме доволни от показаното, което ни гарантира място в ЮАР. Играчите бяха превъзходни по време на квалификациите, те свършиха чудесна работа.”
 
АВСТРАЛИЯ (6 юни 2009 г.)
“Кенгурата” се класираха на световното първенство, допускайки само един гол в шестте си мача от последната квалификационна фаза на Зона Азия.
Равенството 0:0 с Катар в Доха се оказа достатъчно за играчите на Пим Вербеек да съберат достатъчните 14 точки в Група “А” на квалификациите.
 
Селекционерът Пим Вербеек: “Световното първенство е велико, невероятно събитие и аз очаквам с нетърпение да отида там. Ние бяхме длъжни да се класираме и го направихме по-убедително, отколкото предишния път.”
 
ЯПОНИЯ (6 юни 2009 г.)
Воденият от Такеши Окада японския тим бе първият отбор, който си осигури класиране на първенството ЮАР, след като победи с 1:0 Узбекистан в Ташкент.
Шунджи Оказаки вкара единствения гол в мача в деветата минута и класира “самураите” за четвърти пореден път на световно първенство.
 
Селекционерът Такеши Окада: “Играхме много добре. Според меня трябва да продължим да играем по същия начин и в другите си мачове.”
 
ПЪЛНИЯТ СПИСЪК НА КЛАСИРАЛИТЕ СЕ ЗА МОНДИАЛ 2010
ДОМАКИН
ЮАР
 
ЗОНА АЗИЯ
Япония
Австралия
Южна Корея
КНДР
 
Зона АФРИКА
Гана
Кот д`Ивоар

ЗОНА ЕВРОПА
Холандия
Испания
Англия
Дания
Германия
Италия
Сърбия
Словакия
Швейцария
 
ЗОНА ЮЖНА АМЕРИКА
Бразилия
Парагвай
Чили
Аржентина

ЗОНА ЦЕНТРАЛНА И СЕВЕРНА АМЕРИКА
Мексико
САЩ
Хондурас
 
БЛИЦ
 


Сходни връзки

Кой вече се класира на световното първенство? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди