изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 11:55 EEST
РЗС пак напуска парламента... Сега заради "социалистически законодателен анахронизъм"    
Парламент

Парламентарната група на РЗС заплаши с ново напускане на пленарната зала при гласуване на промените в Закона за МВР. Действието бе обяснено от Тодор Великов с довода, че като не гласува против промените фракцията ще спази обещанието си за подкрепа на правителството на ГЕРБ.



От РЗС нарекоха промените в закона „разпилян нормативен акт и социалистически законодателен анахронизъм”. Предложеният законопроект прелива от дирекции и преливане на щата. Това води до бюрокрация, което не допринася за ефективността в работата на МВР.

Не са разписани ясно отговорностите на ръководния състав. Неясен остава и въпросът с отговорността на министъра и главния секретар при провали, смятат от партията. Има и необходимост от провеждането на конкурси с високи критерии. Законът не предлага ясни правила за отличаване на добрите служители в МВР и възможностите за тяхното израстване при постигнати добри резултати. Няма определение за организирана престъпност и докъде се простират правомощията на полицейските служители и служителите на ГДБОП. Има препятствия за достъпа на граждани до информация, което прави работата на министерството още по-непрозрачна. Законът трябва да се изгради на базата на стратегия за национална сигурност. Тази стратегия трябва да е изработена в широко национална представеност, а не да бъде изготвена от една партия е позицията на РЗС.

Припомняме, че на 1 октомври цялата политическа партия на РЗС напусна пленарната зала по време на обсъждането на първо четене на промени в закона за лова и опазване на дивеча. actualno.com

 


Сходни връзки

РЗС пак напуска парламента... Сега заради "социалистически законодателен анахронизъм" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди