изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:28 EET
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностСДВР. Грабеж, извършен в края на август в кв. “Лагера”, бе разкрит от криминалисти от Шесто РУМВР. До бензиностанция на ул. “Морински проход” 43-годишна столичанка била нападната от непознат, който със сила отмъкнал дамската й чанта с лични вещи, 80 лева и два мобилни телефона. В хода на оперативно-издирвателната работа криминалистите установили извършителя и на 13 октомври 26-годишният Ю.Б. е задържан.

Част от инкриминираните вещи са намерени и иззети. Случаят е докладван в СРП. На уличения е повдигнато обвинение за извършеното престъпление. Наложена му е мярка “задържане под стража” за срок от 72 часа.
Трима грабители са установени и задържани от криминалисти на Девето РУМВР. На 27 август пред бензиностанция на бул. “Европа” те нападнали 31-годишен столичанин, нанесли му побой и отмъкнали мобилния телефон и джобното му ножче. Задържаните – 22-годишният К.Г., 23-годишният И.П. и 29-годишният А.А. са известни на полицията за грабежи, кражби и хулигански прояви. Работата за установяване и документиране и на други извършени от тях престъпления продължава. Материалите по случая са подготвени за доклад в СРП.
Кражба от обект на БАН на бул. “Цариградско шосе” е разкрита от  криминалисти от Седмо РУМВР. На 7 октомври от Института по физика на твърдото тяло са откраднати шест въздухопровода и три панела за изграждане на свръхчисто помещение – т.нар. “бяла стая” за специални експерименти, всичко на стойност 3500 лева. За броени дни криминалистите успели да влязат в следите на извършителя и задържали 65-годишният Ц.М., работил като техник на обекта. Инкриминираните вещи са намерени и иззети. Материалите са докладвани в СРП за образуване на досъдебно производство.

Пловдив. Полицаи от Шесто РУ задържали заподозрян за три кражби от автомобили в Пловдив в края на септември. Тогава в един ден  Н.О./22 г./ с взлом откраднал от “Форд Фокус”, паркиран на бул.”Източен”, от “Алфа Ромео” на ул.”Славянска” и от лек автомобил “Сеат Ибиза” на ул.”Ралица” общо три навигационни системи и въздушен пистолет. Установено е, че пловдивчанинът е осъждан. Той е задържан в ареста за 24 часа.

Монтана. 662 кутии цигари без бандерол на стойност 2 000 лв. са иззети вчера от “Икономическа полиция” от два частни дома в монтанското с. Горно Церовене и в Монтана. На първото място при претърсване на къща полицаите открили 153 кутии цигари от различни марки, необлепени с български акцизен бандерол. По случая е образувано досъдебно производство срещу 33-годишната Д.А. от селото.
Същия ден полицейски екип намерил в апартамент в областния град 509 кутии цигари “Уинстън лайтс", "Бахман", "Контес слимс голд", "Пал мал", "Престиж слимс", "Вива слимс", "Вайсрой шаркоул", "Вайсрой шаркоул", "Джин линг" и "Ева слимс", отново немаркирани с български акцизен бандерол, всички на стойност около 1500 лева. По случая е образувано досъдебно производство срещу 31-годишния И.Л. от Враца.

Стара Загора. Полицаи от Казанлък и Гълъбово иззели незаконно оръжие и боеприпаси. Вчера при акция на казанлъшките криминалисти във вила в местността “Старите лозя”, обитавана от Т.Т. (62 г.) от града, са намерени и иззети самоделно направено ловно оръжие, приспособено за стрелба с ловни патрони 12 калибър, 3 ловни патрона и гилза. Същия ден колегите им от РУ– Гълъбово проверили жилище на Д. Т. (83 г.) в с. Помощник. Там  са намерени и иззети едноцевна гладкоцевна ловна пушка с неустановена марка и без фабричен номер и три патрона - 12 калибър. И по двата случая са образувани досъдебни производства.

Благоевград. Криминалисти от Сандански открили обявен за общодръжавно  издирване автомобил. Преди два дни Ц.И. от с. Илинденци  съобщила в РУМВР, че колата й ”БМВ” е противозаконно отнета и при предприетите полицейски действия вчера автомобилът е открит в района на с.Струмяни. В хода на работата за изясняване на случая полицаите установили Т.А.(38 г.) от с. Игралище като извършител на кражбата. Той е  доведен в полицейското управление. Като мотив за отнемането на автомобила той е изтъкнал неуредени финансови задължения. По случая в РУМВР  е образувано полицейско дознание. 
Полицаи от Петрич разобличили мъж, увредил общинска собственост. Вчера кметът на с. Кулата сигнализирал в РУМВР-Петрич за кражба на арматурно желязо от стълбове за електрозахранване. Неизвестен извършител  увредил  три  циментови  стълба за ел.енергия, като ги е натрошил и измъкнал металната арматура. Стойността на нанесената щета е 1000 лв. Увредените съоръжения са общинска собственост. При проведените издирвателни действия полицаите установили извършителя - С.Ц.(70 г.) от  Петрич е задържан. Работата по случая продължава.

Габрово. Днес към 1.15 часа габровец съобщил в полицейското управление, че преследва мъж, опитал да краде меден проводник. Минути по-рано, след като чул подозрителен шум от двор близо до дома му на ул. “Константин Величков”, габровецът /24 г./ взел въздушната си пушка и излязъл навън. Там забелязал непознат да реже мостов кабел близо до входната врата на съседна къща. Разбирал, че е забелязан, извършителят побягнал към центъра на града, но бил подгонен и на няколко пъти беглец и преследвач си разменяли удари. Междувременно 24-годишният успял да се обади на полицията и да съобщи за случващото се. Изпратеният полицейски екип установил двамата в района на ул. “Априловска”, където извършителят е застигнат.  Оказал се добре познат на полицаите - М.Л./47 г./, също от Габрово, многократно осъждан за кражби. През тази пролет бил освободен от затвора, след като изтърпял последната си присъда. Настанен е в болницата заради наранявания по главата. От мястото на произшествието са иззети краден кабел, инструменти и др. вещи. По случая в РУМВР-Габрово е започнато досъдебно производство.

Русе.  Към 1:27 часа днес русенец съобщил в ОДМВР–Русе,  че около дома му в с.Басарбово, на ул. “Боримечка” чул силен гръм, а като излязъл в двора установил, че взривно устройство е нанесло материални щети по имота. На място е изпратен екип, който установил щетите по входната метална врата към двора, по стъклата на прозорците, които били изпочупени и по покрива на къщата. Няма пострадали сред живеещите на адреса  русенец, майка му и баба му. Районът около местопроизшествието е бил заграден, извършен е оглед и са предприети необходимите действия за издирване на извършителя. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група от  ОДМВР – Русе и екип на ДОТИ – Варна. Продължава работата за изясняване на случая.
Русенски полицаи разследват въоръжен грабеж. Сигнал за атаката е получен снощи към 22:22 часа, когато 37-годишна русенка съобщила, че докато била на работа в денонощен павилион за вестници и цигари на бул. “Христо Ботев“, неизвестен приближил и поискал да си купи сладолед. Веднага след това я заплашил с пистолет и взел над 1000 лв. от оборота и четири стека цигари. От продавачката той отнел и златните й бижута – пръстен и обеци, които тя свалила доброволно. После изчезнал. Русенските полицаи предприели издирването му веднага след сигнала. По случая е образувано дознание.

Пазарджик. Мъж се е самоубил, след като запалил две леки коли и опитал да подпали стопанска постройка. Вчера преди обяд в противопожарната служба в Пазарджик е съобщено за горящи леки коли в база на частна фирма в землището на с. Сарая. Към мястото се отправил екип огнеборци, които бързо загасил горящите „Шкода” и „Рено”. Минути по-късно  пристигнала и дежурна група на РУМВР-Пазарджик. При огледа е намерен обесен  52-годишен британски гражданин, който живеел от няколко месеца в района на базата. По тялото му не са открити следи от насилие. По събраните първоначални данни, най-вероятно британецът е подпалил двата автомобила, направил опит за запали и близката стопанска постройка, след което се самоубил. По случая е образувано дознание.

 


Сходни връзки

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди