изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:47 EEST
НЦИОМ: Сергей Станишев, Георги Пирински и Татяна Дончева получават най-висока обществена подкрепа    
ПолитикаСофия. От членовете на БСП бившият премиер Сергей Станишев, бившият председател на парламента Георги Пирински и Татяна Дончева получават най-висока обществена подкрепа. Това показват данните от национално представително проучване на НЦИОМ, проведено в периода 10-15.10.2009г. по поръчка на Агенция “Фокус” .

Станишев и Пирински се радват на най-висока партийна поддръжка (над 80%). Те са одобрявани съответно от 21% и 23% от българите. Татяна Дончева пък събира по-широка обществена подкрепа като цяло – одобряват я 33 на сто от анкетираните, и 70 на сто от избирателите на БСП. На 60% възлиза подкрепата на социалистите за Янаки Стоилов, въпреки че той е съизмеримо популярен сред широката публика със Станишев и Пирински - одобряват го 21 на сто от българите.
Кандидатът за столичен кмет Георги Кадиев все още трябва да работи за популяризация на личността си както сред широката общественост, така и сред социалистите, сочи проучването. Въпреки това той вече е спечелил доверието на близо половината червени избиратели и има потенциал за промяна в рейтинга си със започването на предизборната кампания в София.
По 11% от българите одобряват Румен Овчаров и Румен Петков. Техните имена раздвояват оценките на червения електорат между одобрение и неодобрение.
Независимо от резултатите на изборите, в БСП все още не се очертават сериозни заявки за промяна в лидерството, сочи проучването.
Големите позитивни очаквания към новата власт и общественото желание за управлението на старата продължават да подриват подкрепата за социалистите. Близо 3/4 от хората гледат с надежда към управлението на ГЕРБ, а 4/5 подкрепят ревизията на сделките, сключени в последната година от кабинета на тройната коалиция.
Влиянието на БСП в обществено-политическия живот на страната спада чувствително не само в очите на широката публика (за 64 на сто от анкетираните то намалява, за 20 на сто – остава същото, а едва 5 на сто го определят като растящо), но и според собствения й електорат. 26% от червените избиратели са на мнение, че влиянието на БСП намалява, за 47% то остава без промяна, а едва 21% го определят като нарастващо.
Въпреки че правителството на тройната коалиция въведе най-големите данъчно-осигурителни облекчения за бизнеса в годините на прехода, сред избирателите на БСП почти не са останали хора, определящи се като живеещи богато. Незначително е влиянието на БСП сред активните и добре печелещи хора. Избирателите на партията са предимно със жизнен стандарт под средния, но и повечето от тях свързват надеждите си за по-добър живот с управлението на ГЕРБ. Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

НЦИОМ: Сергей Станишев, Георги Пирински и Татяна Дончева получават най-висока обществена подкрепа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди