изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:25 EEST
Прокуратурата проверява ”играта на смъртта”    
Ред и сигурностПрокуратурата е образувала проверка във връзка с информация в електронните медии за организиране на нерегламентирани залагания и провеждане на състезания с различни автомобили в София и други градове.

При тях се създава реална опасност за живота, здравето и имуществото на гражданите, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.
В изпълнение на конституционните си правомощия да следи за спазване на законността, защита на обществения интерес и правата на гражданите Върховната административна прокуратура възложи на окръжните прокуратури и Софийска градска прокуратура, съвместно с органите на пътна и криминална полиция, да извършат проверка по спазването на Закона за движение по пътищата и Закона за хазарта, се казва в официалното съобщение.
Трябва да бъдат установени организаторите и участниците в нерегламентираните залагания и ралита. При установяване на престъпление е разпоредено незабавно да се образуват досъдебни производства срещу виновните по чл. 342, ал.1 и чл. 327 от Наказателния кодекс. Първият гласи: който при управляване на моторно превозно средство наруши правилата за движение, като допуска причиняването на телесна повреда или смърт на другиго, се наказва с лишаване от свобода до 2 години или с пробация. Според другия законов член, който без съответно разрешение устройва хазартна игра, се наказва с до 3 години затвор или с глоба от 100 до 300 лева.
Разпоредената проверка трябва да приключи в срок до 30 ноември, а резултатите ще бъдат обобщени и оповестени до 10 декември, уточниха от държавното обвинение.
Пе неофициална информация игра на "руска рулетка" си организират младежи, които участват в среднощни "игри" с мощни автомобили по столичните булеварди. Печалбите стигат до 10 000 лева. dir.bg
 


Сходни връзки

Прокуратурата проверява ”играта на смъртта” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди