изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 23:02 EEST
Дянков: Без 13-а заплата и добавки към пенсиите    
Новини
Няма да има добавки към пенсиите за Коледа, няма да има и 13-а заплата за работещите в държавния сектор, каза днес при посещението си в Кърджали министърът на финансите Симеон Дянков.


"Въпреки че през септември дефицитът се е "свил" девет пъти спрямо този от юли, то към момента на национално ниво той е в размер на 540 млн. лева, а при общините - 320 млн. лева. Така че всяка една от тях сама да се оправя до края на годината", заяви той, цитиран от БТА.
"Очаква ни още от три до пет месеца затягане на коланите, след което от увеличените приходи от акцизите ще се създаде първият буфер, а от средата на пролетта ще се наблюдават стабилни сигнали за излизане от кризата", прогнозира Симеон Дянков.
Вицепремиерът каза още, че новият кабинет гледа много сериозно на проекта за изграждането на каскада "Горна Арда", тъй като е много добре икономически обоснован и край бъдещата й инфраструктура ще се развият редица други производства.
"Специално за Кърджали в кабинета 3-4 пъти е обсъждан и проектът за реконструкцията на главния водопровод от яз. "Боровица" до града и вероятно той ще получи "зелена светлина", отбеляза Дянков. Той каза още, че е харесал прословутото "водно огледало" в коритото на Арда, но ако решавал той, то би насочил този огромен финансов ресурс за икономически облаги на населението.
Дянков посочи, че при предишното управление средно на човек в Кърджали са идвали повече пари от другите общини в страната и причината е била чисто политическа. "Това не означава, че и занапред няма да има помощи, тъй като всички граждани са с равни права", увери обаче министърът.  dir.bg
 


Сходни връзки

Дянков: Без 13-а заплата и добавки към пенсиите | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Дянков: Без 13-а заплата и добавки към пенсиите
Автор: Anonymous да 2009-10-15 @ 19:50 EEST

Трудно ще излязат от кризата, защото нищо не правят за стимулиране на основните отрасли на икономиката - енергетика, лека промишленост, транспорт, селско стопанство и т.н. А

Тепърва предстоят сътресения, защото все още голяма част от съкратените служители харчат спестявания и все още не са рестриктирали максимално личното потребление. Раздаването на "13-та заплата", която си е дефакто годишна премия (тъй като училите бизнес знаят, че 13-та заплата се раздава при назначаване, а не в края на годината) прави хората по-усмихнати и щастливи. Особено при ниското средно равнище на доходите в България.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.81 секунди