изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:29 EEST
В Италия: Борисов, новият приятел на Берлускони!    
По светаИталианският вестник "Кориере дела сера" отбелязва, че в София премиерът на Италия Силвио Берлускони е направил илюстрация на проповядвания от него метод заустановяване на външнополитически отношения. Според италианския премиер тези отношения трябва да се основават на лични приятелски връзки, от които могат да се зародят и подходящите търговски връзки, които ще са от полза за Италия, нейното развитие и присъствие на международната сцена.

Италианските медии отразяват визитата на Берлускони в България, като отбелязват, че това е първото посещение на чуждестранен лидер у нас след парламентарните избори през лятото, обобщава БТА.

Италианските медии насочват вниманието си главно върху отговорите на Берлускони на общата му пресконференция с премиера Бойко Борисов на въпросите, свързани с неговата популярност, отношения му с медиите и някои вътрешнополитически за Италия теми.

В София Берлускони обясни какво разбира под критики от страна на медии, пише италианският в. "Джорнале". Премиерът се обяви за умерени критики, които са полезни, защото могат да бъдат използвани от критикуваните, за да поправят пропуските си.

Когато обаче критиките се превръщат в клевети, те имат ефекта на бумеранг за онзи, който ги отправя, заяви Берлускони.

Берлускони опроверга и твърденията на някои италиански всекидневници, че популярността му е спаднала и заяви, че близо 69 процента от италианците все още го подкрепят, допълва в.
"Джорнале". Изданието припомня публикация на един от италианските всекидневници, критикуващи Берлускони - в. "Република". Вчера вестникът писа, че рейтингът на Берлускони спада - според нови социологически данни сега той се ползва с подкрепата на 45 процента от населението, докато преди година са го подкрепяли 62 процента.

Берлускони заяви, че е прекалено добър и справедлив, че прави всичко възможно, за да бъде обичан не само от медиите, но и от всички хора и после се оплака, че някои италиански издания непрекъснато отправят клевети по негов адрес, пише в. "Република".

Изданието насочва вниманието си и върху други, по-сериозни теми, засегнати в изказванията на Берлускони в София - свързаните с ядрената енергетика. В София премиерът подчерта, че Италия всеки ден плаща за закъснението, което е допуснала в ядрената сфера. Той припомни, че страната му е била изпреварена от Франция в тази област и се зарече, че Италия ще навакса пропуснатото.

Италианската агенция АДЖИ отбелязва, че в София Берлускони е изразил подкрепа за проекта за газопровода Южен поток и е подчертал неговата важност за бъдещето на енергийните доставки за Европа.

В. "Стампа" откроява онази част от изявленията на Берлускони, в която той е подчертал, че отношенията му с неговите съюзници в управляващата италианска коалиция са отлични и че mравителството продължава решително  да изпълнява програмата си.

Италианският премиер успокои международната общност, като увери от София, че криза между коалиционните партньори в италианското правителство няма, пише и друго издание - в. "Очидентале".

Италианският печат обръщат специално внимание и на шеговитото предупреждение на Берлускони към Борисов да не го изпревари по популярност. БТА

actualno.com

 


Сходни връзки

В Италия: Борисов, новият приятел на Берлускони! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди