изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:44 EEST
ГЕРБ, СДС и ДСБ заедно ще управляват София    
Политика
Градските организации на ГЕРБ, СДС и ДСБ пописаха споразумение за предизборно сътрудничество за частичните местни избори за кмет на Столичната община на 15 ноември.


Документът беше подписан от представителя на ГЕРБ Малина Едрева, на СДС Борислав Бориславов и Атанас Атанасов от ДСБ, предаде БТА.
Трите партии са членове на Европейската народна партия, като в споразумението се декларира воля за продължаване на дясно-центриското управление в София.
Подписването на документа е важна стъпка за нас, след като получихме и висока оценка при посещението ни в Брюксел, посочи след подписването Малина Едрева. Като особено важна тя оцени получената подкрепа за кандидатурата на Йорданка Фандъкова и от Комитета на регионите в Брюксел. Приемаме подкрепата, но заявявам, че ГЕРБ е обществено отговорна партия и тя носи отговорността за това, което прави - отговорността е в единствено, а не в множествено число, посочи Едрева. Дългосрочната политика обаче е тази на широката обществена подкрепа, допълни тя. За нас е важно управлението на града е с участието на максимално много хора, които имат желание да променят живота си, каза още тя.
Борислав Бориславов посочи, че основният мотив за подкрепата е недопускането на появата на няколко кандидати в дясното пространство, заради риска от по-голям шанс за Георги Кадиев, който Бориславов определи като "усмихнатото лице на Румен Овчаров".
Това е доброто решение за софиянци, посочи Атанас Атанасов от ДСБ. Мисля си, че Георги Кадиев ще спре да мечтае до 15 ноември, каза още Атанасов. Основният ни мотив за подкрепа е да не се даде никакъв шанс за комунистите, които имаха съкрушителна загуба на 5 юли. В отговор на въпрос Едрева заяви, че не са водени преговори за заместник-кметски постове.
Общо 23 партии, коалиции и инициативни комитети са регистрирани от ОИК - София за участие в частичните избори за кмет на Столичната община. До 20 октомври е срокът, в който регистрираните партии и коалиции трябва да внесат документите на кандидатите си, след което стартира презизборната кампания. Дир.бг
 


Сходни връзки

ГЕРБ, СДС и ДСБ заедно ще управляват София | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди