изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:19 EEST
Таксиметровите шофьори поискаха оставки    
Общество
От Националната федерация на таксиметровите водачи настояват незабавно да бъдат освободени от длъжност всички корумпирани чиновници в ИА "Автомобилна администрация", начело с директора Любомир Христов.


От организацията представиха искането си на пресконференция днес, предаде БТА. На пресконференцията бе заявено, че федерацията разполага с данни, че ИА "Автомобилна администрация" генерира "сива икономика". Проблемът в бранша идва от огромния брой регистрирани фискални таксиметрови апарати на името на лица, които нямат право да извършват такава дейност. Това води до инкасиране на обороти от трети лица - несъществуващи на практика фантомни фирми и "мъртви души", коментира Ромео Ценков, консултант на федерацията. Тези фирми не плащат данъци и по този начин не се отчитат реални приходи в бюджета, посочи той.
По данни на федерацията на таксиметровите водачи, в регистрационните списъци са около 7000 автомобила за таксиметрови превози, а около 2000-3000 са извършващите дейност без регистрация. Част от таксиметровите фирми работят в картел, без действащи трудови договори към 1 октомври 2009 г., за което сочи справка в Националния осигурителен институт (НОИ), добавиха от организацията. От федерацията очакват министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков до средата на следващата седмица, да освободи от длъжност Любомир Христов и всички корумпирани служители в агенцията. Ако това не се случи, те планират протестни действия пред сградата на ИА "Автомобилна администрация".
От федерацията настояват да бъдат децентрализирани изискванията към автомобилите и тарифите. Общините, съвместно с бранша, следва да определят максималните цени, смятат от федерацията. В националната федерация членуват 15 000 таксиметрови шофьори от цялата страна. Очакванията са в протеста да се включат около 300- 400 от тях, без автомобили. Дир.бг
 


Сходни връзки

Таксиметровите шофьори поискаха оставки | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди