изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:02 EET
500-600 ПАЦИЕНТИ ПРЕМИНАВАТ ПРЕЗ ОАИЛ НА ГОДИНА    
ЗдравеМежду 500 и 600 са пациентите, които се лекуват за година в Отделението по анестезия и активно лечение на болницата в Добрич, съобщи началникът му д-р Тошко Тодоров. Тенденцията, за жалост, не е добра - рязко се увеличава травматизмът при катастрофи, става дума за млади хора, каза лекарят.

 "Това е трагедия, обществото трябва да има отношение" - коментира д-р Тодоров. По думите му, се наблюдава и тенденция за увеличаване на родилките в тежко състояние, които постъпват в болницата запуснати, без да са здравно осигурени. Статистиката показва, че на месец леглодните в ОАИЛ са около 200, т. е. осемте легла са почти винаги заети, посочи лекарят.

Предстои закупуването на нови анестезиологични апарати, тъй като сегашните вече са за обновяване, съобщи д-р Тодоров. От м. г. отделението разполага с модерен примус - апарат, който осигурява изключително добра защита за пациента. Апаратът е изключително добър, с такъв разполагат университетските болници, коментира лекарят.

Много е добра връзката между Спешно отделение и нашето, каза още д-р Тодоров. И допълни, че доста от лекарите на ОАИЛ дават дежурства и в Спешно отделение, това позволява на тежките случаи да се реагира много по-адекватно.

Днес своя професионален празник отбелязват 10 лекари, 24 медицински сестри и шестима санитари от ОАИЛ на МБАЛ в Добрич. НДТ

 


Сходни връзки

500-600 ПАЦИЕНТИ ПРЕМИНАВАТ ПРЕЗ ОАИЛ НА ГОДИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди