изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:41 EEST
Гласуваха: "Избори за нов лидер на БСП още днес!"    
ПолитикаТактически схеми се разиграха между "леви" и "десни" в БСП. Станишвев още в началото на конгреса предложи днес да има нови избори за лидер. Крайно левите казаха "Не сме готови с кандидати, нямаме платформа, искаме вот на доверие и извънреден конгрес". Всички министри на тройната коалиция са готови за промяна.

Още преди началото на конгреса бившите министри Овчаров, Петков и Масларова заявиха пред Frognews.bg, че днес са дошли в зала 1 на НДК за промяна. Стефан Данилов бе лаконичен - "Вие мислите ли, че не съм готов с избора?". Красимир Премянов се надява също за промяна. "БСП трябва да направи анализ, не е важно дали Станишев остава или не. Трябва да видим къде сме сгрешили преди последните избори. Защо загубихме последните 10 години? Безспорно трябва да се търсят грешките изцяло, не персонално.", добави Премянов. Кметът на Търговище Красимир Мирев на свой ред смята, че промени не могат да се правят от днес за утре, а плавно и с достатъчно обмислени идеи. На всички Frognews.bg зададе въпроса: 'Ще напуснете ли БСП, ако Станишев остане лидер?"

Премянов - Не, разбира се, аз не съм тук заради Станишев, а заради идеите на всички хора тук за промяна.
Овчаров - Категорично не.
Румен Петков - Е, чак пък да напускам...

Конгресът започна с химна на България, последван от този на ЕС - "Одата на радостта" и Интернационала. Самият бивш премиер предложи днес да има избори. Георги Кадиев обаче каза, че е добре да се подаде оставка, но да няма гласуване на нов кандидат, защото липсват платформи. "Абсурдно е днес да правим избор на председател на БСП", смята той.

По думите на Кадиев не може за 15 минути делегатите да се запознават с кандидатите за лидерския пост, а би следвало те да имат време да представят платформите си за управление. Трябва да се състезават идеи, а не симпатиите за една или друга личност, бе категоричен Кадиев. По думите му, ако Станишев си подава оставката, това е знак за промяна.

"Ако вие действително настоявахте в дневния ред на конгреса да се включи точка избор, трябваше да подадете оставка". С тези думи Младен Червеняков се обърна към председателя на БСП Сергей Станишев по време на 47-я конгрес на партията

По-късно все пак делегатите приеха предложението на експремиера да се приеме точка 3, в която да се запише идеята за нов избор още днес. Един от евентуалните кандидати Татяна Дончева не пропусна да ужили своя конкурент Станишев и още началото попита един от преброяващите защо е записан и като делегат.

http://frognews.bg

 


Сходни връзки

Гласуваха: "Избори за нов лидер на БСП още днес!" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди