изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:34 EEST
Спор за имот е в основата на убийството на бизнесмена Стоян Стоянов    
Новини

Бивш директор на Агенцията за държавни вземания е сред поръчителите на убийството на бизнесмена Стоян Стоянов.
30 000 евро на човек са обещали за убийството на бизнесмена Стоян Стоянов

 



София. Спор за атрактивен терен на площ от 2,5 декара е станал причина за отвличане, последвано от убийството на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов, извършено през март миналата година. На 6 март 2008 г. след като паркира автомобила си "Лексус" в подземния гараж на кооперацията, 36-годишният шеф на най-голямата фирма за доставка на строителни материали по Южното Черноморие - Стоян Стоянов, изчезва. Стоянов е обявен за общонационално и международно издирване от Интерпол. Специален инициативен комитет обявява солидно възнаграждение за всеки, който даде информация за бизнесмена. Фирмата на Стоян Стоянов - "Гранити", е най-големият вносител на строителни материали в цяла Източна България.
Бруталното престъпление е организирано по добре смазана схема, съобщиха на пресконференция днес министър Цветан Цветанов, главният секретар на МВР Калин Георгиев, директорът на ГДБОП Станимир Флоров, директорът на Областната дирекция на МВР Бургас Милен Димитров и окръжният прокурор на Бургас Ангел Ангелов. Теренът в Бургас с лице към главния път е бил съседен на имот на бизнесмена. В процеса на разследването са установени поръчителите на тежкото престъпление. Единият от тях – Галин Костов, бивш съдия и адвокат, а към момента – частен съдебен изпълнител, бе задържан в петък в Бургас. Наложена му е 72-часова мярка, предстои да бъде поискано постоянното му задържане под стража. Вторият поръчител – Станислав Михайлов, бивш изпълнителен директор на Агенцията за държавни вземания, е напуснал пределите на страната. За него е поискана европейска заповед за арест. Случаят започва да се разплита през юли, когато в Бургас са задържани Стоян Колев и Нено Атанасов. Данните по делото сочат, че те са били организатори на престъплението. В процеса на работата се изяснява, че на 6 март 2008 първоначалният замисъл бил Стоянов да бъде отвлечен “за разговор” с поръчителите. След заплаха с пистолет той бил качен в лек автомобил и закаран в Обзор, където се състоял разговорът. След като не се постигнал исканият резултат, било поръчано ликвидирането на Стоянов. Това станало в района на Дюлинския проход с един изстрел. Там било погребано и тялото му. Събраните доказателства и свидетелски показания сочат като физически извършител Манол Хаджиев. Заедно с него бил неустановен засега съучастник. Обещаното възнаграждение за убийството било по 30 000 евро на човек. След като плащането се забавило, Хаджиев започнал настойчиво да си търси парите. Смята се, че това е мотивът за убийството му, извършено през август 2008 г. във Варна.
Благодаря за добре свършената работа на колегите от ГДБОП, Областните дирекции на МВР в Бургас и Варна. Заедно с прокуратурата доказахме, че можем да разкриваме изключително тежки и сложни престъпления. В хода на разследването бяха изключени лични мотиви в този брутален случай, става дума за нечисто уреждане на бизнес-отношения, заяви вътрешният министър. Агенция "Фокус"

Бивш директор на Агенцията за държавни вземания е сред поръчителите на убийството на бизнесмена Стоян Стоянов
18 октомври 2009 | 14:35 | Агенция "Фокус"
София. Бивш директор на Агенцията за държавни вземания е сред поръчителите на убийството на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов през март 2008 г. Това съобщи на пресконференция вътрешният министър Цветан Цветанов, предаде репортер на Агенция „Фокус”.
Името на поръчителя е Станислав Михайлов. Той е оглавявал агенцията през 2002-2006 г. Михайлов е обявен за общонационално издирване.
Юлиан ХРИСТОВ


Агенция „Фокус” припомня:
Станислав Христов Михайлов е роден на 6 октомври 1971 г. Завършва право в СУ "Св. Климент Охридски" с магистърска степен. Има специализирана адвокатска практика и съдебно представителство по реда на ДПК и данъчното законодателство, специализирана адвокатска практика и съдебно представителство в производства по ликвидация и несъстоятелност. От 1998 г. е водещ адвокат, отговорен за събиране на държавните вземания на ДФ "Земеделие" на база сключен договор. От 1995 г. до 1999 г. е асистент в Икономическия университет във Варна. Води самостоятелни курсове по финансово право, търговско право и обща теория на правото. Бил е и съдружник и главен консултант в Консултантска агенция "Христа" ООД в периода 1994 - 1998 г. През 1995 г. е работил в общинската администрация на гр. Варна като старши юрисконсулт.
На 29 юли 2002 г. финансовият министър Милен Велчев назначава Станислав Михайлова за изпълнителен директор на Агенцията за държавни вземания.
На 7 ноември 2005 г. Михайлов подава оставка. Тя е приета от министър – председателя Сергей Станишев и финансовия министър Пламен Орешарски.

30 000 евро на човек са обещали за убийството на бизнесмена Стоян Стоянов
18 октомври 2009 | 15:29 | Агенция "Фокус"
София. Разкрито е отвличане, последвано от убийството на бургаски бизнесмен, съобщиха от пресцентъра на МВР. Спор за атрактивен терен на площ от 2,5 декара е станал причина за отвличане, последвано от убийството на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов, извършено през март миналата година. Бруталното престъпление е организирано по добре смазана схема, съобщиха на пресконференция днес министър Цветан Цветанов, главният секретар на МВР Калин Георгиев, директорът на ГДБОП Станимир Флоров, директорът на Областната дирекция на МВР Бургас Милен Димитров и окръжният прокурор на Бургас Ангел Ангелов. Теренът в Бургас с лице към главния път е бил съседен на имот на бизнесмена. В процеса на разследването са установени поръчителите на тежкото престъпление. Единият от тях – Галин Костов, бивш съдия и адвокат, а към момента – частен съдебен изпълнител, бе задържан в петък в Бургас. Наложена му е 72-часова мярка, предстои да бъде поискано постоянното му задържане под стража. Вторият поръчител – Станислав Михайлов, бивш изпълнителен директор на Агенцията за държавни вземания, е напуснал пределите на страната. За него е поискана европейска заповед за арест. Случаят започва да се разплита през юли, когато в Бургас са задържани Стоян Колев и Нено Атанасов. Данните по делото сочат, че те са били организатори на престъплението. В процеса на работата се изяснява, че на 6 март 2008 първоначалният замисъл бил Стоянов да бъде отвлечен “за разговор” с поръчителите. След заплаха с пистолет той бил качен в лек автомобил и закаран в Обзор, където се състоял разговорът. След като не се постигнал исканият резултат, било поръчано ликвидирането на Стоянов. Това станало в района на Дюлинския проход с един изстрел. Там било погребано и тялото му. Събраните доказателства и свидетелски показания сочат като физически извършител Манол Хаджиев. Заедно с него бил неустановен засега съучастник. Обещаното възнаграждение за убийството било по 30 000 евро на човек. След като плащането се забавило, Хаджиев започнал настойчиво да си търси парите. Смята се, че това е мотивът за убийството му, извършено през август 2008 г. във Варна.
Благодаря за добре свършената работа на колегите от ГДБОП, Областните дирекции на МВР в Бургас и Варна. Заедно с прокуратурата доказахме, че можем да разкриваме изключително тежки и сложни престъпления. В хода на разследването бяха изключени лични мотиви в този брутален случай, става дума за нечисто уреждане на бизнес-отношения, заяви вътрешният министър.

 


Сходни връзки

Спор за имот е в основата на убийството на бизнесмена Стоян Стоянов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.46 секунди