изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:49 EEST
Борисов проверява доклад на ДАНС за корупция    
Новини
Бившето пресаташе на ДАНС и настоящ главен редактор на седмичника "Галерия" Зоя Димитрова е изпратила на премиера Бойко Борисов доклад на ДАНС за корумпирани министри, съобщи премиерът пред Нова телевизия, предаде БГНЕС.


За документа пръв съобщи съветника на ДАНС Алексей Петров. Той посочи, че в доклада има конкретни имена на минимум 10 министри от кабинета "Станишев". По-късно обаче политици отрекоха, че такъв доклад е стигал до тях и че въобще съществува.
В първия брой на вестник "Галерия" обаче бе обявено с факсимиле, че документът съществува.
“Оказа се, че такъв доклад е имало, само че той не е ходил нито при мен, нито където и да било – единствено в редакцията на вестника със същото име на разработката, за която става дума в него. Докладът е автентичен – това е една добре подготвена материя”, заяви премиерът. Той е възложил три неща по него след разговор с главния прокурор. Първо дали е автентичен, второ - по кои от изброени в него материали има вече образувани прокурорски проверки. И трето по кои са прекратени прокурорските проверки и с какви мотиви.
ДАНС е създадена, за да съсипе МВР в следствие на битката между Станишев с Румен Петков, каза още Борисов. По думите му ДАНС е събрана механично от три служби – финансовото разузнаване, НСС и военното разузнаване. В тези служби обаче не са направени никакви реформи. На въпрос дали МВР има подобни разработки като тези на ДАНС Борисов заяви, че сигурно има.
В отговор на въпрос, дали превръщането на ДАНС в контраразузнавателна служба не препречва пътя за разследване по висшите етажи на властта на две институции, премиерът отговори, че от началото на създаването си НСС, която и в момента е в структурата на ДАНС, има информационно-аналитична дейност, тя никога не се е занимавала със задържане на лица, никога не се е занимавала с организираната престъпност. Затова винаги в света има разузнавателна и контраразузнавателна служба – едната се занимава навън, а другата вътре в територията на страната. Ние в момента имаме ДАНС, която да се занимава с корупция, с тероризъм – с всички ангажименти по трите структури, от които е съставена, заяви още премиерът Борисов.
 


Сходни връзки

Борисов проверява доклад на ДАНС за корупция | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди