изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 19:28 EEST
ИЗБИРАТЕЛНА СЕКЦИЯ В ИСТАНБУЛ - СЪЗДАДЕНА С ЧУЖДИ ЕГН-та    
ПолитикаРайонният прокурор Веселин Вичев предполага, че ЕГН-то на добричлийката Минка Димитрова Куртева е било вписано в избирателна секция в Истанбул с цел набавяне на достатъчно гласоподаватели - 20 на брой, за откриването на секция. Това обяви той пред журналисти по повод преписката, образувана в прокуратурата при парламентарните избори през тази година, когато стана ясно, че 58-годишната добричлийка фигурира в забранителния списък.

"ЕГН-то на Минка Димитрова Куртева е вписано в секция в Истанбул, но срещу него е записано името Невена Маринова Велева. Извършената проверка от Министерството на външните работи е установила, че срещу това име и ЕГН няма подпис. Въпреки това Минка Куртева присъства в забранителния списък на министерството, защото данните й са посочени в турската секция, като лице заявило желание да гласува в чужбина. Информацията в главна дирекция ГРАО се обработва по електронен път само срещу подадени ЕГН-та, не като имена" - поясни В. Вичев.
Той добави, че до момента в прокуратурата в Добрич не са получени оригинали или поне копия на списъка от секцията в Истанбул, но от външно са го уверили, че подпис липсва по конкретния казус след извършена нарочна проверка. "Всички протоколи са получени във външно министерство и оттам са предадени на Главна дирекция "Криминална полиция" - заради проверка, разпоредена от главния прокурор Б. Велчев" - каза още Вичев. Прокурорът добави, че по неофициална информация, в тези избирателни списъци имало и случаи на вписани ЕГН-та на жени, а срещу тях стояли мъжки имена. Към момента преписката е върната в Икономическа полиция в Добрич - до идването на списъка или копие от него, каза още прокурорът и допълни, че лицето, изготвило списъка, подлежи на наказание за съставяне на документ с невярно съдържание. При доказване на факта за незаконно разкрита секция, би следвало и вотът в нея да носи последствия, коментира прокурорът.
В деня на вота 58-годишната добричлийка  Минка Куртева сподели пред медиите, че никога не е напускала България, а камо ли пък да отиде да гласува в Турция.
 


Сходни връзки

ИЗБИРАТЕЛНА СЕКЦИЯ В ИСТАНБУЛ - СЪЗДАДЕНА С ЧУЖДИ ЕГН-та | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди