изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:30 EEST
ЧУЖДЕНЦИТЕ - ПО-НЕПРЕТЕНЦИОЗНИ, КУПУВАТ ВСИЧКО ОТ МАГАЗИНИ ВТОРА УПОТРЕБА    
ИкономикаЧужденците се оказват по-непретенциозни клиенти и не по-рядко пазаруват в магазини за дрехи втора употреба, установи проверка на вестника. Пред репортер на медията ни търговци споделиха, че и българите пазарят, но са изключително придирчиви и дори дрешката да е чисто нова и за без пари - не купуват, ако няма с какво да я комбинират.

Дори се случвало клиент да си купи блуза и на другия ден да се върне да я смени с нещо друго, защото се оказвало, че няма подходящ панталон или пола в гардероба за новата придобивка. Това далеч не било характерно за чужденците, които редовно пазарували в магазините. Просто те влизат в магазина, започват оглед на щандовете по ред и каквото харесат, вземат без да пробват и да мислят има ли с какво да го комбинират. Често в магазините за втора употреба пазаруват туристи, които посещават града ни. Търговци споделиха, че най-чести клиенти са англичани и германци, та дори и белгийци. Гърците влизали по-рядко. Не пропускали магазините секънд хенд и руските туристи, но те купуват само кожени облекла, споделиха продавачи. В зависимост от дрехата, кожените облекла вървят между 35-85 лв. Дамските кожуси се търгуват по 45 до 65 лв., а кожените якета - по 19-25 лв. Редовни клиенти в магазините за дрехи втора употреба били британци, живеещи в околностите на Добрич. Ние вече ги запомнихме - те идват и си купуват всичко от нашите магазини - пердета, покривки, чаршафи, хавлии, дрехи, разказват търговците и се чудят защо е така, след като в техните страни си имат всичко, дивят се търговци, зареждащи магазините си именно от Великобритания и Германия. В един от търговските обекти в центъра на града продавачка заяви, че в края на миналата година британци си купили дори юргани, които вървят по 20-25 лв. за бройка.


 

 


Сходни връзки

ЧУЖДЕНЦИТЕ - ПО-НЕПРЕТЕНЦИОЗНИ, КУПУВАТ ВСИЧКО ОТ МАГАЗИНИ ВТОРА УПОТРЕБА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди