изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 02:39 EEST
Студентски град се изнася в Перник    
НовиниПЕРНИК. Перник е на път да се превърне в академичен град, преди да се сдобие със свой ВУЗ. Докато се чака преразглеждане на акредитацията на новия Европейски университет, към миньорското градче вече хукнаха студенти от София. Академични младежи масово наемат жилища под наем в кв. "Изток", който е само на 20 км от столицата. Вече има сделки и за апартаменти в централната част, които също са два пъти по-евтини от тези в столичния кв. "Дървеница".


Преселението на Студентски град започна от този септември. Заради увеличения прием във ВУЗ-овете общежитията не успяха да поемат всички приети за висше. Квартирите в "Дървеница" пък не са по джоба на болшинството от студентите. Най-евтините гарсониери, които агенциите за недвижими имоти предлагат в тази част на София, са 400 лева на месец. Двустайните жилища пък стигат до 500 евро. По-евтин дом може да се намери само в крайните квартали на столицата, но пътуването с градския транспорт отнема около час на ден. В Перник апартаментите са на двойно по-ниски цени. Студентите вече са наели няколко гарсониери в кв. "Изток", като плащат за тях от 150 до 200 лева на месец. Има и настанили се младежи, предимно от Нов български университет, в централната част, където едностайните жилища са не повече от 300 лева. ВУЗ-ът е само на 20 минути път от миньорския град, а транспорт има през четвърт час.
Анна Георгиева

standartnews.com

 


Сходни връзки

Студентски град се изнася в Перник | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди