изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:51 EET
ПОДНОВИХА ЛЕКЦИИТЕ В УЧИЛИЩЕ ЗА ХУМАННО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ЖИВОТНИТЕ    
НовиниДружеството "Германо-българска помощ за животните" възобнови лекциите в училища от Добрич във връзка с хуманното отношение към природата и животните, съобщи управителят му Мария Великова.

 Тя припомни, че през учебната 2004/2005 г. лектор на дружеството запозна децата от училищата в Добрич и близките села в дейността на дружеството и световния опит за решаване на проблемите с бездомните животни. Причина кампанията да бъде подета отново е засилващата се агресивност при подрастващите, посочват от дружеството.
"Насилието над животните поразява детската психика и ражда агресивност, която се проявява след години. Интересът на децата е голям, защото лекцията е придружена с видеоматериал", посочва М. Великова.
Немското дружество подарява на училищните библиотеки и на по-любознателните деца книгата на германската писателка Ханелоре Родриан "Сирашки души". Тя описва изключително увлекателно и трогателно съдбата на някои български бездомни кучета. Лектор на дружеството "Германо-българска помощ за животните" вече е посетил три добрички училища - СОУ "Димитър Талев", ОУ "Хр. Ботев" и ОУ "Бачо киро".
 


Сходни връзки

ПОДНОВИХА ЛЕКЦИИТЕ В УЧИЛИЩЕ ЗА ХУМАННО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ЖИВОТНИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди