изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:03 EEST
ОБЩИНСКО ФИНАНСИРАНЕ ЗА НОВИ ПЕТ ЗАГЛАВИЯ    
НовиниНови 5 издания на добруджански автори получават финансиране от община Добрич, съобщиха от пресцентъра на кметството.

Изданията са одобрени от Експертна комисия на втора конкурсна сесия по правилата на общината за финансово подпомагане на книгоиздаването и книгоразпространението. Предстои с общински средства да бъдат издадени преработено и допълнително издание на "Изчезнали селища от Добричка област през XIX - XX век" на Георги Топалов, юбилеен сборник "120 години от рождението на Дора Габе" на Регионалния исторически музей, стихосбирка "Рай във Ада" на Георги Калчев, както и "Мъдрецът и птицата" на Драгни Драгнев. С общински средства ще бъде откупена и книгата на Атанас Пеев "Добруджанци се смеят". 
Книгите получават средства по правилата на община Добрич за финансово подпомагане на книгоиздаването и книгоразпространението, приети с решение на общински съвет през ноември 2008 година. Общата сума, която ще бъде отпусната е близо 6 хиляди лева. Средствата по общинските правила за книгоиздаването се отпускат за втори път. През месец май бяха одобрени първите 6 проекта. Предстои до края на 2009 година да се проведе и трета конкурсна сесия за финансиране на още проекти. През следващите години общината ще продължи да подпомага проекти и инициативи в областта на книгоиздаването и книгоразпространението на конкурсен принцип. Ще бъдат финансирани добрички автори и творби, свързани с историята и развитието на Добрич и Добруджа, информират още от кметството.
 


Сходни връзки

ОБЩИНСКО ФИНАНСИРАНЕ ЗА НОВИ ПЕТ ЗАГЛАВИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди