изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:53 EEST
ЗАПОЧВАТ КУРСОВЕ ПО САХАДЖА ЙОГА    
НовиниСистемата за метдитация Сахаджа Йога бе представена на пресконференция вчера в Добрич. Това направи Янчо Янков - председател на едноименното сдружение.

Той съобщи, че във вторник от 18,30 ч. в камерната зала на Младежкия дом започва курс по Сахаджа Йога. Той ще е безплатен като участниците в него ще трябва да осигурят наема на помещенията, където занапред ще се провежда курсът.
Я. Янков представи системата, създадена от Шри Матаджи Нирмала Деви през 1970 г. и е разпространена в повече от 100 страни по света. Той обясни, че "Сахаджа" означава "спонтанен", а Йога - връзка, съюз, единение т.е. Сахаджа Йога се превежда като спонтанна връзка.
Ежедневната медитация в Сахаджа Йога е един естествен процес, който не изисква усилие и не отнема време. Шри Матаджи Нирмала Деви е родена през 1923 г. Дъщеря е на член на индийския парламент. Живяла е в ашрама на Ганди, който е забелязал нейния потенциал. Изучавала е медицина и психология. Открила е метод за пробуждане на вътрешната енергия Кундалини, която, когато се пробуди може да се използва нейния потенциал. Той носи баланс, равновесие, обясни Я. Янков. Той посочи, че силата на този вид йога е, че е достъпен и подходящ за хора от всяка възраст. Когато енергията Кундалини се събуди, по дланите си човек може да си прави самодиагностика. Я. Янков дори показа на присъстващите на пресконференцията как това става.
 


Сходни връзки

ЗАПОЧВАТ КУРСОВЕ ПО САХАДЖА ЙОГА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди