изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 00:41 EEST
ГОТВИ СЕ ПРОЕКТ ЗА УКРЕПВАНЕ НА СВЛАЧИЩЕ "СВИЛОЗА"    
НовиниОбщина Балчик подготвя проект, с който ще кандидатства по оперативна програма "Регионално развитие" за получаване на безвъзмездна финансова помощ за подкрепа на дребномащабна инфраструктура за предотвратяване на свлачища в градските агломерации.

Проектът на общината в морския град е за стойност от един милион лева, колкото е и максималната стойност по програмата. Той се изготвя съвместно с "Геозащита" - Варна за укрепване и последващ мониторинг на свлачище "Свилоза", което е част от голямото свлачище "Сборно място", съобщава общинският вестник "Балчик". Според кмета Николай Ангелов, свлачището е активно и може да прекъсне пътната връзка между Балчик и Албена.
Право да кандидатстват по тази програма имат 86 общини определени като градски агломерации. Общо три общини от Добричка област имат това право - те са Добрич, Балчик и Добричка. Крайният срок за депозиране на проектите е началото на ноември.
 


Сходни връзки

ГОТВИ СЕ ПРОЕКТ ЗА УКРЕПВАНЕ НА СВЛАЧИЩЕ "СВИЛОЗА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.20 секунди