изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:49 EEST
Първанов: Някои министри да охладят страстите    
Новини
Мисля, че някои от министрите си струва да поохладят малко страстите, каза днес в Перник президентът Георги Първанов, където участва в празника на града.


Това било необходимо, защото според него са прозвучали твърде много радикални идеи, от които те се отказали буквално на следващия ден, съобщи БТА. Държавният глава определи идеите не просто като неработещи, но по думите му можело да бъдат и опасни.
"Освен това ми се струва, че има един министър, който се опитва да го играе премиер. Той трябва да си влезе в нишата, защото тя е доста отговорна, за да може да вземе отношение и да налага модели и механизми за всички други министерства”, каза още Първанов. Запитан дали визира финансовия министър Симеон Дянков, той се засмя и отговори, че всички се досещат за кого става дума.
Президентът не се ангажира с оценка на правителството.
"Вероятно дори на 100-те дни няма да бъда този, който се опитва да дава цялостна оценка", подчерта той. Щял да вземе отношение само по отделни инициативи, като изрази надежда да има повече полезни и работещи такива.
Георги Първанов заяви още, че е необходима промяна в модела на функциониране на българските партии. По думите му - страната ни се намира в 20-тата година на прехода и там, без съмнение, се виждат много от дефектите, заложени от самото начало. Според държавния глава проблемът се корени в начина на структуриране на партиите.
"В България има над 300 партии. Това значи, че всеки може да си създаде партия, която да експлоатира за тесноличностни, бизнес и други цели", коментира той.
Първанов каза още, че са необходими строги правила по отношение на регистрацията и функционирането на партиите. По думите му, ако в началото на прехода е имало сблъсък на идеи, то сега има междуличностен сблъсък, който често се изражда в тежки скандали.
"Това се отразява негативно върху самите партии и цялостното им функциониране. Големият проблем в българската политика е дефицитът на идеи", коментира Първанов.
В отговор на въпрос за ситуацията в социалистическата партия, той каза, че е необходимо да се дефинира ясно промяната в БСП, както и опозиционната й политика и облик.
"Много важно е да се намери силен, работещ екип в БСП, който да преодолее съществуващото положение след изборите", добави президентът.
Георги Първанов каза още, че ще се произнесе по националната концепция за сигурност, когато има висока степен на готовност, съобщи "Фокус".
„Аз самият бях заявил, че имам готовност със свой екип в подготовката на такъв проект”, посочи той и допълни, че не иска да иззема правомощията на изпълнителната власт. Президентът заяви, че ще участва там, където е необходимо да се коригират някои постановки, защото е върховен главнокомандващ и има отношение към редица от службите.
„Бих искал на един относително ранен етап да се преодолеят луфтовете и онези неща, които биха създали напрежение между мен и изпълнителната власт, от което напрежение никой няма полза”, каза държавният глава.
Според него са необходими промени в законодателството, но не като самоцел. "Засега твърде много сме променяли, често пъти "на парче" и за съжаление следващият кабинет започва отново с проблемите", заяви Първанов. Той препоръча да се чува повече гласът на Висшия съдебен съвет. Той препоръча по-малко институции да се месят в работата на съдебната власт, защото според него тя има достатъчно потенциал да се справи с проблемите и да осъществи докрай реформата, очаквана от Европа и българските граждани.
Накрая той коментира и спорта.
"Пернишкият спорт стигна дъното", заяви Първанов, който е родом от пернишко село, цитира го БГНЕС. Президентът обясни падението на спорта с разрухата на града, причинена от 20-годишния преход. Въпреки това, той увери, че се радва от достойното 11-то място, което местният "Миньор - Перник" заема във временното класиране и се надява днес следобед тимът да спечели поредната си победа в двубоя с "Локомотив - София".  dir.bg
 


Сходни връзки

Първанов: Някои министри да охладят страстите | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Първанов: Някои министри да охладят страстите
Автор: Anonymous да 2009-10-19 @ 21:56 EEST

този много насериозно се взе.Седем години мълча като задник и гони жените, сега много загрижен е мазника!


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди