изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:24 EEST
Томов: Станишев е заповядал ДАНС да проверява ЦСКА    
Политика
Лидерът на "Българска социалдемокрация" и бивш президент на ЦСКА Александър Томов ще сезира главният прокурор за злоупотреба с власт на бившия премиер Сергей Станишев.


Томов заяви на пресконференци, че разполага с видеозапис, на който се вижда как Станишев дава устна заповед на ДАНС да започне проверка във футболния клуб. Експремиерът е нарушил Закона за ДАНС, като е дал нареждане такава проверка без да има причини за това, заяви още Александър Томов, цитиран от БГНЕС.
Според него проверката на ДАНС е използвана за груба клеветническа кампания, разпространена широко в медиите, както и за натиск да бъде сменено ръководството и собствеността на клуба. От партията на Томов са събрали доказателства, че има пряка връзка между намесата на ДАНС и отнемането на лиценза на ЦСКА.
"Зад този случай стоят едни и същи хора, работещи в кабинета на бившия премиер или свързани непосредствено с него", това е записано в официалния документ, който ще бъде изпратен до главния прокурор.
Според Томов става дума за намесата на Николай Георгиев, който по времето на кабинета Станишев е бил начело на инспектората към Министерски съвет. "Намесата на ДАНС е била използвана като логистичен начин върху прокурори, за да повдигнат обвинения срещу мен и група длъжностни лица от футболен клуб ЦСКА и "Кремиковци", заяви още политикът.
Той смята, че проверката на службите е довела и до загубата на лиценза на футболния клуб, въпреки, че разследващите не са открили нищо нередно в дейността на дружеството, освен "две незначителни административни забележки".
Според Томов докладът на ДАНС е бил разписан от Петко Сертов, а бившият му съветник Алексей Петров е участвал в операцията.
"За случая ще бъдат информирани ръководствата на УЕФА и ФИФА. Не са взимани комисионни от трансферите на футболисти от ЦСКА", заяви Томов.
Той призна, че е отказал да плаща данъци към НАП за май и юни 2008 г. и заявил пред ръководството на НАП, че не може за 2007 г. ръководството на ЦСКА да плати 3 пъти по-високи данъци от "Левски". Според него НАП са знаели какво се случва, но е имало политически чадър по време на предишното правителство.
"Ще съдя цялото БСП косвено", заяви той и добави, че Станишев мрази всичко, което е извън БСП.
В събота на заседанието на партията на Томов се очакват още случаи за нарушения от страна на предишните управляващи.
"В редица свои действия предишното правителство доведе до обявяването на "Кремиковци" в несъстоятелност. Софийски градски съд взе решението си за "Кремиковци" под пряк натиск на съветници на бившия премиер Сергей Станишев. Няма нито един лев откраднат от дружеството по времето, когато той е бил в ръководството", каза още Александър Томов.  Дир.бг
 


Сходни връзки

Томов: Станишев е заповядал ДАНС да проверява ЦСКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди