изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:50 EEST
Момиче-паяк    
ЛюбопитноПрез 2005 година в бедно индийско семейство се родило момиче с 4 крака и 4 ръце. По-късно лекарите установили, че допълнителните двойки крайници всъщност принадлежат на неин недоразвит сиамски близнак, който нямал глава и по- голямата част от туловището. Ръцете и краката на близнака са парализирани, а собствените крайници на момичето функционират нормално.

Въпреки, че в Индия гледали на момичето като на божество, през 2007 година му била направена много сложна операция. 30 хирурзи в течение на 27 часа не само ампутирали парализираните ръце и крака, но и реконструирали вътрешните органи и скелета на детето. Момичето оживяло, но го чакат още много срещи с медиците.

Брат в брата

Санжу Багат се притеснявал от големия си корем, но никога не бил ходил на лекар заради него. На 36 години той постъпил в болница с оплаквания от проблеми с дишането.Лекарите обърнали внимание на необикновената фигура на мъжа. Специалистите го оперирали, като очаквали да намерят огромен тумор, но видели нещо съвсем различно: оказало се, че в корема на Багата се намира недоразвитото тяло на неговия брат близнак.

Това изключително рядко нарушение се развива в резултат на това, че двата плода растат в утробата на майката неравномерно и единият от тях попада вътре в другия. В повечето случаи и двете бебета умират преди раждането, но братът на Багат в буквалния смисъл се сраснал с тялото му, като при това позволил на организма на самия мъж нормално да се развива.

След отстраняването на зародиша проблемите с дишането на Багат изчезнали. /БЛИЦ
 


Сходни връзки

Момиче-паяк | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.38 секунди