изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:11 EEST
Сакскобургготски поиска още 1414 дка    
НовиниЦарските мераци нямат край. Вместо да върне на държавата надвзетите 4521 дка гори, Симеон прояви нови претенции. Те са за 1414 декара земя от някогашното стопанство на двореца "Врана" заради придобивана давност, предаде АСН.

Декарите са разликата между отчуждените земи на царското семейство през 1947 г. в района на селата Горни Лозен, Казичене и Горубляне и възстановените през 2001 г. В момента те са част от държавния поземлен фонд към земеделското министерство.

Според експерти данъчната оценка на земите е близо 14,6 млн. лв. Делото за тях тръгва през ноември в Софийския градски съд.

"Чух, но не съм проверил казуса. Очевидно той е подобен на този с горите", заяви за "Стандарт" заместник земеделският министър Георги Костов.

Делото стартира още през април, но бе отложено, след като царските адвокати поискаха от съда като страна в процеса да бъде конституирано и "Врана" ЕАД. Според тях държавната фирма също трябва да бъде ответник, тъй като в момента ползва част от земите.

Според запознати Симеон II и Мария-Луиза са се отказали от 328 дка, върху част от които сега са прокарани шосето за Казичене и Околовръстният път на София. "Съдебният иск е пренасочен от Министерството на регионалното развитие и благоустройството към земеделското министерство.

"Врана" ЕАД е 100 процента държавна фирма, а принципал е Министерството на земеделието и храните.", потвърди за изданието управителят на "Врана" ЕАД Стоян Орозов.
actualno.com

 


Сходни връзки

Сакскобургготски поиска още 1414 дка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.40 секунди