изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:39 EEST
Пипнаха АГ-шеф да прави нелегални аборти    
Ред и сигурност
След успешна акция на Икономическа полиция в Пазарджик началникът на Акушеро-гинекологичното отделение в МБАЛ-Пазарджик д-р Георги Стоянов е уличен в извършването на нелегални аборти. Това каза на пресконференция шефът на Областната дирекция на МВР в Пазарджик главен инспектор Стоян Стоянов, цитиран от "Фокус".


При акцията на полицията на 19 октомври са иззети лекарства, които не са разрешени за ползване в страната, а при извършения обиск в кабинета на д-р Стоянов са намерени и 2000 лева. Иззети 115 таблетки от лекарството "Цитотек", което няма разрешение за ползване от Изпълнителната агенция по лекарствата и с което се предизвиква спонтанен аборт.
Събрани са достатъчно доказателства за извършените нелегални аборти, които само в рамките на вчерашния ден са повече от три. Абортите са на здравно неосигурени жени, като една от тях не е от Пазарджишки регион, каза още Стоянов. Сред нелегалните пациенти са и момичета от страната. Разследването ще установи дали са извършвани аборти на малолетни и непълнолетни. За всеки нелегален аборт са вземани по 100 лева.
Полицията е установила, че в съучастие със Стоянов е имало и други медицински лица. Засега обаче не се съобщава дали срещу тяха има доказателства.
Ръководството на болницата не е знаело за извършваната от д-р Георги Стоянов дейност, допълни полицейският началник.
След залавянето му д-р Стоянов е получил тежка хипертонична криза, съобщи БНР. След като здравословното състояние на д-р Георги Стоянов се стабилизира, ще бъде поискана мярка за неотклонение. Сега е още рано да се каже каква ще бъде тя, но със сигурност ще поискаме временното му отстраняване от длъжност, тъй като тя му дава възможност да оказва влияние върху хода на разследването, съобщи районният прокурор на Пазарджик Георги Кацаров, който е и наблюдаващ прокурор по случая.
За подобно престъпление наказанието е до 8 години затвор.
 


Сходни връзки

Пипнаха АГ-шеф да прави нелегални аборти | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди