изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 17:27 EEST
КМЕТЪТ НА ДОБРИЧ УДОСТОИ ЙОВКА НЯГОЛОВА С ПЛАКЕТ НА ОБЩИНАТА    
СпортЙовка Няголова, достигнала до златните отличия в Световните игри за ветерани в Сидни /Олимпиадата за ветерани/, бе удостоена от кмета на Добрич Детелина Николова с плакет с герба на общината. Градоначалникът прие спортистката в своя кабинет и я поздрави за успешното й представяне в Австралия.


"По-ми е лесно на пистата, отколкото в кабинета на кмета", притеснено заяви  състезателката.
Припомняме Ви, че в състезанията в Сидни участваха над 28 хиляди ветерани-спортисти от 100 страни. 52-годишната лекоатлетка Йовка Няголова, позната на своите съграждани и като треньорка по художествена гимнастика, пресече първа финалната линия на 2000 метра стипълчейз и на 400 метра с препятствия.
"През последните 30 години това е най-големият спортен успех за Добрич. Всички се гордеем с теб, защото ти записа нови две златни страници в историята на спорта в нашия град", заяви Детелина Николова.
Двукратната шампионката подари на кмета спортен екип на Австралия и сувенир. Няголова благодари на общината за предоставените й 500 лева за подготовка. Спортистката разказа, че по време на Игрите е дала половинчасово интервю за радио АВС - Мелбърн, излъчващо на 68 езика. С гордост тя заявила, че е от златния край на България - Добруджа. "С тези два медала искам да дам пример на младите спортисти да не се боят от трудностите и да вървят напред към Олимпиадата в Лондон през 2012 година", сподели пред медиите Йовка Няголова.

Снимки Любен Желязков

 


Сходни връзки

КМЕТЪТ НА ДОБРИЧ УДОСТОИ ЙОВКА НЯГОЛОВА С ПЛАКЕТ НА ОБЩИНАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди