изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:07 EEST
ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ СИЛНО НАМАЛЕН ЕКСПОРТЪТ НА ЯЙЦА    
ЛюбопитноНад 40 фирми участваха в Международната конференция и осма поред изложба "Птицевъдство'99", която се проведе вчера в курорта "Св. св. Константин и Елена". Бяха представени новостите в оборудването за птицевъдството и птицепреработвателната промимишленост, лекарствени средства, фуражи и др. Над 20 от фирмите-участнички бяха от Западна Европа. В рамките на проявата стана ясно, че в най-добрите години сме изнасяли по 550 млн. яйца, а за миналата година експортът е бил само 9.5 млн. броя.

УВЕЛИЧАВА СЕ ПРОЦЕНТЪТ НА НЕЙОДИРАНАТА СОЛ В ДОБРУДЖА

381 проби готварска сол са изследвани за съдържание на йод в Добричка област за периода 1997-1998 г. и за 9-те месеца на 1999 г., по повод вчерашния ден, обявен от Световната организация за Ден на йоддефицитните заболявания. 18.6 от пробите не отговарят на БДС, са констатирали инспекторите от ХЕИ. Нестандартните проби за деветмесечието на 1999 г. са 21.5 на сто. България се намира в един от главните йоддефицитни райони на Европа. Това е екологична даденост, характерна за планинските, полупланинските и близките до тях райони, които заемат 1/3 от територията на страната, поясняват още от ХЕИ.
НДТ - 21 октомври 1999 г.

 


Сходни връзки

ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ СИЛНО НАМАЛЕН ЕКСПОРТЪТ НА ЯЙЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди