изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 15:45 EEST
Вене Сотиров – мъртъв?    
Заложници

Възможно е отвличането на столичния бизнесмен Вене Сотиров да е завършило с фатален край. Такава хипотеза изказа шефът на криминалния отдел на вестник „24 часа" Слави Ангелов в ефира на БиТиВи. По думите му зад отвличането Киро Киров и Ангел Бончев стои съвсем различна група от тази, която е похитила Сотиров. По мнение на журналиста именно тя е организирала и нападението на сина на Румен Гунински.



Хипотезата за възможния фатален край за Сотиров Ангелов обясни с влошеното му здравословно състояние. Припомняме, след като бизнесменът беше отвлечен, дъщеря му Ирина се обърна към похитителите в отворено писмо, като обясни, че семейството й не е заможно, а баща й е тежко болен, страда от диабет и високо кръвно.

Ангелов коментира още, че според него зад всички отвличания има някакъв „заден фон", в който се целят похитителите. В случая с Ангел Бончев това е било Гриша Ганчев, а в настоящото отвличане - Валентин Златев. Той обясни, че групите, организирали отвличанията, разчитат именно на този тип богати личности, за които се предполага, че могат да дадат исканите суми за откуп.

Това означава, че зад тези групи стоят различни поръчители, най-вероятно престъпни босове от подземния свят, заяви той.

Участие в разговора взе и Атанас Атанасов от ДСБ. Той беше категоричен, че е необходимо да има законови промени, които да преследват подобен тип престъпления.
Атанасов посочи още, че причина да има толкова много отвличания е и състоянието на МВР, което по думите му през последните пет години е нехаело.

В този период МВР нямаше капацитет да се справи с подобен тип престъпления, отбеляза още той. Атанасов добави, че от ведомството изтича огромна по обем информация. МВР е като решетка, от която тече информация, заяви той.

news.bg

 


Сходни връзки

Вене Сотиров – мъртъв? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди