изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:49 EEST
ЕС ЩЕ ОТПУСНЕ 280 МЛН. ЕВРО НА МЛЕКОПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ ПРЕЗ 2010 Г.    
НовиниЕвропейският съюз ще отпусне допълнително пакет от 280 млн. евро субсидии за млекопроизводството през 2010 г. от бюджета на общността.


Това обяви министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов, който участва в заседанието на Съвета на министрите по земеделие и рибарство на ЕС в Люксембург, съобщиха от пресцентъра на агроведомството. Предстои Съвета на министрите на финансите на ЕС другия месец да одобри предложението за предоставянето на допълнителна помощ за сектор "Мляко" през 2010 г. "Държавите-членки трябва да заложат средствата в националните си бюджети за следващата година", обясни министър Найденов.
Парите ще бъдат разпределени между държавите-членки. Според министър Найденов все още няма яснота колко от тези средства ще бъдат отделени за България и съответно за българските фермери. За целта Европейската комисия трябва да определи дали парите ще се предоставят на база реално производство мляко в страната или на база предоставена квота. Министър Найденов обясни, че ако е на база квота, България ще трябва да отдели допълнително около 2 млн. евро през 2010 г. за подпомагане на млекопроизводителите. Квотата на страната ни за производство на мляко е 1 млн. тона годишно.
Предстои Европейската комисия в сряда да гласува още за вдигането на помощта на ферма от 7500 на 15 000 евро по т. нар. помощ "de minimis". Другото днешно решение на Съвета на министрите по земеделие е, млякото да влезе в общия регламент на ЕК за подпомагане на сектора по пазарните механизми при кризисни ситуации. Това означава при криза на пазара на мляко, ЕК да може да взима незабавни решения без одобрението на Съвета на министрите по земеделие. Отделно се сформира група на високо равнище към ЕК и към Съвета на министрите по  земеделие, която ще започне да заседава във връзка с промяната на политиката на ЕС в сектор "Мляко" след 2015 г.
 


Сходни връзки

ЕС ЩЕ ОТПУСНЕ 280 МЛН. ЕВРО НА МЛЕКОПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ ПРЕЗ 2010 Г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди