изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:58 EET
Остри реакции в Европарламента срещу Борисов    
Европейски съюз
Коментарите на българския министър-председател Бойко Борисов за забрана на основната опозиционна партия в страната - Българската социалистическа партия (БСП), предизвикаха остри реакции в Европейския парламент, който се е събрал на редовна сесия в Страсбург.


Това съобщи тук пресслужбата на българската делегация в парламентарната Група на социалистите и демократите, предаде БТА.
Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент е отправила призив към властите в България "да уважават различните мнения и да защитават политическия плурализъм в страната".
Изразяваме подкрепата си за Българската социалистическа партия, не само като основна опозиционна партия в България, но и като член на Социалистическия интернационал и на Партията на европейските социалисти. Групата на социалистите и демократите остро се противопоставя на заплахи, обиди и натиск, оказван върху членове и симпатизанти на политическа партия, без значение от нейната политическа ориентация, само защото изразяват мнение, различно от това на министър-председателя и неговата партия, се изтъква в призива.
Групата на социалистите и демократите е изразила очакване българското правителство, "въпреки че разчита на парламентарната подкрепа на крайнодясната ксенофобска партия "Атака", да постъпва като всички правителства на държавите в Европейския съюз, що се отнася до зачитането на принципите на демокрация, свободата на изразяване и върховенството на закона". Освен това Групата на социалистите и демократите е изпратила изявление до всички европейски политически семейства да обърнат внимание на правителството на България, че то "трябва да зачита и утвърждава европейските ценности, които включват правото на различно мнение и защита на политическия плурализъм".
Липсата на уважение към тези ценности ще представлява сериозна стъпка назад в 20-те години усилия на българския народ да изгради и защити демократично общество, се изтъква в изявлението.
Наред с това делегацията на българските социалисти в Европейския парламент е изпратила днес отворено писмо до лидерите на основните политически групи в парламента, в което се цитират думите на българския премиер, че БСП задържа развитието на държавата и че е било грешка, че партията не е била забранена. dir.bg
 


Сходни връзки

Остри реакции в Европарламента срещу Борисов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди