изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 16:02 EEST
Цял град може да остане без мобилни телефони    
Новини
Съществува реална възможност голяма част от Варна да остане без мобилни комуникации след решението на Общинския съвет на града за премахване на базовите GSM-антени на определени разстояния от обществени сгради.


Общинският съвет на Варна гласува за премахване на базовите станции за мобилна комуникация в отстояние на по-малко от 300 метра от учебни и лечебни заведения, читалища и библиотеки, детски гради, ясли и детски площадки, съобщиха от пресцентъра на мобилния оператор "М-Тел", предаде БТА.
В писмото си до медиите от компанията посочват, че изпълнението на това решение ще направи невъзможна работата на мобилните мрежи в голяма част от града, за което трите мобилни оператора - "Мобилтел", "Глобул" и "Виваком", са информирали кмета и членовете на Общинския съвет в началото на месеца.
Спирането на мобилните комуникации би довело до непредсказуеми финансови загуби за граждани, фирми и обществени институции, включително общински, ще направи недостъпни телефоните за спешни случаи, включително номер 112, през мобилните мрежи, ще възпрепятства работата на полицията, пожарната и "Гражданска защита" в града, ще наруши всекидневието на стотици хиляди граждани и посетители на Варна, пише в съобщението.
Мобилните оператори са готови да окажат пълно съдействие на община Варна, на регулаторните и контролните органи, за да може с общи усилия да бъдат спестени затрудненията, неудобствата и недоволството на жителите и гостите на града, добавят от компанията. Операторите си запазват правото да защитят интересите на своите клиенти и своите акционери с всички предвидени от закона средства, отбелязват още "М-Тел". dir.bg
 


Сходни връзки

Цял град може да остане без мобилни телефони | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди