изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:43 EEST
Почина последният генерален секретар на ЦК на БКП Владимир Спасов    
НовиниСлед кратко боледуване почина генералният секретар на ЦК на БКП Владимир Спасов. Той си отиде от този свят на 84-годишна възраст.

В България има още две регистрирани комунистически партии, но именно Владимир Спасов държи марката БКП. Негов верен съмишленик в живота и партийните дела бе съпругата му Зонка. Фамилният апартамент е и централна квартира на партията. Въпреки че набеждаваха неговата БКП за маргинална, парламентарните избори през 2001 г. партията спечели 50 864 гласа (1,2 процента).

Спасов е бивш учител. Приживе разказваше, че е бил партизанин и е участвал в събитията около 9 септември 1944 г. в отрядите на Славчо Трънски и Димитър Знеполски. Твърдеше, че се е срещал със Сталин. Това станало през 1946 г. в Москва, когато завършвал “съкратен курс във Военната академия там”. През 1992-1993 г. в Корея гостувал на Ким Ир Сен.

Скандализира българското общество, когато през 2004 г. заяви, че медицинските сестри са заслужили смъртните си присъди в Либия, защото са направили самопризнания. Освен това служили на ЦРУ. Настояваше основни икономически партньори да са ни Куба, КНДР, Китай, Виетнам, Индия.

През 1995 г. обяви, че е създал “новия Комунистически интернационал”. Мечтата му бе да върне комунизма в България. “Ние ще направим истинска революция. Ако имаме пълно мнозинство, с постановление на Народното събрание ще отменим всички закони и закончета, приети от 1989 г. досега, и ще възстановим конституцията от 1971 г., която беше приета чрез референдум. На базата на това законодателство ще градим една истинска демократична комунистическа власт. Ще върнем всичко заграбено и ще накараме приватизаторите да си платят. България ще стане люлка и пример за една съвършена комунистическа страна. По-хуманна идеология от комунистическата няма”, мечтаеше Спасов.

Поклонението пред тленните останки на последния генерален секретар на ЦК на БКП е утре от 11.00ч. на Централните софийски гробища. /БЛИЦ
 


Сходни връзки

Почина последният генерален секретар на ЦК на БКП Владимир Спасов | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Почина последният генерален секретар на ЦК на БКП Владимир Спасов
Автор: Anonymous да 2009-10-22 @ 11:49 EEST

един призрак броди из европа...


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди