изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:39 EEST
Двубой Попова-Тачева на 13 ноември, 13 часа?    
Новини
Нямам идея защо е втрещена министър Маргарита Попова, вярно е че има подписани договори, но не е вярно, че те трябва да бъдат изплатени до края на тази година. Плаща се за изпълнено строителство, а сградите в София и Варна не са готови.


Това заяви бившият министър на правосъдието Меглена Тачева пред bTV, цитирана от БГНЕС.
Министерство на правосъдието няма как да фалира, коментира тя обвиненията на Попова, базирани на вътрешен одит за сключени 37 договора за строително-монтажни работи за общо 333 664 000 лева за периода 2008 – 31 юли 2009 г.
"Приемам идеята на премиера за среща министър с министър. Готова съм на 13 ноември в 13 часа да се срещна с правосъдния министър и да коментираме договор по договор, за да запознаем и обществото", заяви Тачева.
Когато подписвахме договорите за строителство на съдилища - преди две години, имаше годишен бюджетен излишък. А строителството им е свързано с препоръки на ЕК за недостатъчна площ на българските съдилища, напомни Тачева.
"Не се чувствам обвиняема. Не мога да запомня толкова договори. Тези суми са заложени в бюджета на министерството. Работа на министъра е да застане с авторитета си и да убеди правителството да построи тези съдилища", подчерта Тачева.
Твърденията, изнесени от Министерството на правосъдието, не отговарят на истината, каза на свой ред късно вчера управителят на фирма "Панда" Ивайло Пандов пред БТА. Той каза това по повод казаното от Маргарита Попова, че Миглена Тачева е парафирала неизгоден договор за доставка за храни в затворите със софийската фирма "Панда" ЕООД. Според този договор доставната цена на литър олио се извършва на стойност от 3,20 лв, като в магазините тя е с около лев по-ниска.
Пандов твърди, че цените, на които е  доставял хранителни продукти, са съобразени с изисквания, консултирани с Министерството на земеделието и храните - 2,80 лв. Той заяви, че днес ще предостави документи и фактури за това, на какви цени е продавал на министерството и уточни, че доставки по този договор не се извършват от август, когато по думите му, друга фирма е поела снабдяването.
Маргарита Попова обяви, че резултатите от вътрешния одит ще бъдат предадени на прокуратурата. Дир.бг

Попова хвана нарушения за 333 млн., уволни 3-ма

 


Сходни връзки

Двубой Попова-Тачева на 13 ноември, 13 часа? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди