изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:03 EEST
В Китай започна война срещу организираната престъпност    
КитайВ Китай започна война срещу организираната престъпност, пише руският вестник "Новие известия". Началото бе сложено в Чунцин, смятан за най-големия град на планетата. На улиците в Чунцин цари сега необичайно спокойствие и според градските власти местната престъпност е ликвидирана. В града е започнал съдебен процес, по време на който на подсъдимата скамейка ще застанат близо 5000 души, посочва всекидневникът под заглавие "Големите банди на големия град".


Чунцин се прочу през 1997 г., когато китайските власти обединиха четири общини в огромен град с население от 32 милиона души. Целта им бе да сътворят един показен мегаполис, който да стане конкурент на процъфтяващите пристанища в южната и в източната част от страната. Градът обаче се превърна в нещо като китайския Готъм, където се развиват историите с Батман - там управляват бандитите, а властта е корумпирана от горе до долу, обяснява руският вестник.

Пекин наливаше в Чунцин нови и нови милиарди, а местните бандити трупаха все повече богатства и сили, пише "Новие известия". Само допреди месеци те организираха разстрели на неудобни за тях граждани посред бял ден в самия център на града и показни екзекуции с отсичане на крайници.

Банда от най-малко сто души нападна дори местното летище, а полицията не се намеси - било от страх, било за да получи част от плячката. Според местни жители, полицейските участъци в града се били превърнали в организации за рекет, проституция, и търговия с наркотици, допълва вестникът, цитиран от БТА.

Борбата с престъпността в Чунцин започна през юни, когато сили на реда организираха акции срещу незаконни оръжейни фабрики. Скоро в действията срещу местната престъпност бяха включени 25 000 полицаи, повечето от други градове.

До момента са арестувани 4893-ма души, много от които са служители от общината. Задържан е и местният "кръстник" Вън Сян, помощник-шеф на градската полиция, натрупал над стомилионно богатство в юани - близо 20 милиона щатски долара.

Закрити са всички отявлено криминални нощни клубове в града, казината и публичните домове. Конфискувани са към 70 луксозни коли, главно ферарита, бентлита и ламборгини, собственост на престъпници. Естествено, в града е имало над 5000 криминални елементи, но се говори, че които не били хванати, просто избягали от Чунцин.

Според наблюдатели, чистката в Чунцин е начало на война с организираната престъпност в цял Китай. Унищожена от комунистите след идването им на власт, днес тя, възкръснала от пепелта като птицата Феникс, играе огромна роля в живота на страната, която стремително се развива и забогатява. Пекин смята организираната престъпност за един от основните врагове на партията наред със сепаратизма и екстремизма, изтъква "Новие известия".

http://dariknews.bg

„Фигаро”: Китай е на път да заеме позицията на втора икономика в света

Броят на жертвите на земетресението в китайската провинция Съчуан достигна 7000 души

КИТАЙСКА НАРОДНА РЕПУБЛИКА

 


Сходни връзки

В Китай започна война срещу организираната престъпност | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди