изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:43 EEST
Всички магистрати, които са имали контакти с Красимир Георгиев, да подадат оставка, реши ВСС    
Ред и сигурностСофия. Временната комисия към Висшия съдебен съвет (ВСС) излезе с решение и прие, че има данни за укоримо поведение на двама членове на ВСС – Стойко Стоев и Иван Димов, предаде репортер на Агенция “Фокус”. На днешното заседание на съвета бе възприето предложението на Константин Пенчев - ВСС да апелира към всички неизвестни магистрати, които са контактували с Красимир Георгиев-Красьо, и са имали нерегламентирани контакти, да си подадат оставките.


„ВСС показа, че има волята да укори тези магистрати и да ги прикани да си подадат оставките”, каза пред журналисти Константин Пенчев и нарече това решение на ВСС „полезен прецедент”. Според Пенчев подаването на оставка е морален акт и всеки трябва да реши сам за себе си дали да го направи.
На днешното заседание на ВСС не бе възприето решението на главния прокурор Борис Велчев да се спрат временно назначенията на административни ръководители в съвета.
„Не трябва да се възлагат огромни очаквания на ВСС, защото той не може да поеме цялата отговорност за този скандал. Всяка власт трябва да си поеме задълженията и се надявам с предложенията за изменение на в Закона за съдебната власт законодателната власт да поеме своята част от отговорността. Ако парламентът смята, че трябва да се направи ревизия на назначенията, нека го направи в закон”, коментира още Пенчев.
Юлиан ХРИСТОВ
 


Сходни връзки

Всички магистрати, които са имали контакти с Красимир Георгиев, да подадат оставка, реши ВСС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди