изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:32 EEST
Изселници гласували и в Турция, и в България    
Новини33-ма непълнолетни българи са упражнили правото си на вот на последните парламентарни избори на 5 юли. Това показва проверка на ГРАО, изпратена до Централната избирателна комисия. Въпросният протокол е получен и от народните представители от временната комисия, която проверява изборните нарушения на вота за Народно събрание.

В документа, с който "Новинар" разполага, е записано още, че 174 българи са гласували повече от веднъж. В проверката е посочен пример за двоен вот. В секция в Бурса, Турция, например бюлетина е пусната от името на Ферище Ахмед Шевкет. Посоченият постоянен адрес на лицето е обаче в с. Сърнак, община Крумовград. Проверката на ГРАО показала, че лице с името Ася Йосифова Щерева с постоянен адрес в Казанлък е гласувало в същата секция.

Оказало се обаче, че ЕГН-то на Ферище Ахмед и на Ася Щерева е едно и също. При повторното гласуване под името Ася Щерева в избирателния списък е било записано ЕГН, което отговаря на името на друг човек - Ася Ангелова Хашимова, която също упражнила правото си на вот. От ГРАО посочват и два случая на гласуване на хора, които не са български граждани. Общо тези случаи са 148. Например такива са гласувалите в район "Люлин" Галина Александровна Рогожина и пусналият бюлетина в с. Черник Дениз Максимов Викторов.

26 български граждани, поставени под запрещение, също са гласували, независимо че нямат право на това по закон. Общо шестима затворници също са пуснали бюлетина. В избирателните списъци няма починали лица, които са гласували.

Временната комисия в парламента за проверка на сигналите за изборните нарушения има намерение да провери и концентрацията на гласове в определени райони и секции. www.novinar.net

 


Сходни връзки

Изселници гласували и в Турция, и в България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди