изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:43 EEST
Директор окупира банка, отблокира сметки и плати заплатите    
ОбществоДиректорът на ТЕЦ “Бобов дол” Владимир Владимиров стовари 3 автобуса с недоволни енергетици пред “Първа инвестиционна банка”, отблокира сметките и обяви: "Плащаме спрените заплати", събщава от Дупница регионалният в. "Струма".

Преди щастливата развръзка 300 работници направиха мълчаливо шествие през централния площад “Свобода”. Шефът на “Въгледобив” - Бобов дол Кирил Станчев обяви: 2600 миньори втори месец са без заплати, вдигат се на протест.

Внезапната обсада на банката идва след серия разговори между ръководството на ТЕЦ-а и местния клон на банката. Уверението било, че парите на предприятието ще бъдат получени до 9,30 часа вчера, което не станало. Изнервено от номерата на банкови чиновници, ръководството на ТЕЦ-а атакува офиса в Дупница. Щом спряха три автобуса и Владимир Владимиров се изправи пред вратите на банката, чиновниците вдигнаха бяло знаме и обявиха: Парите са преведени, става въпрос за техническа грешка.

Владимиров веднага се разпореди работниците да се качат обратно в автобусите и влезе, за да получи лично парите при шефа на банката в Дупница Ваня Паунова. От пресслужбата на ПИБ Ана Динкова обяви: Няма да коментирам причината за забавянето на парите, става въпрос за банкова тайна.

Проблемът с блокираните сметки на ТЕЦ-а касаят над 4000 души от ТЕЦ “Бобов дол” и мините, които са оставени втори месец без заплати. Тя отказа да съобщи каква е причината сметките на ТЕЦ “Бобов дол” да бъдат блокирани, а по адрес на шефа на банката в Дупница Ваня Паунова заяви, че е в отпуск и няма връзка с нея. Ваня Паунова обаче беше в офиса в центъра на Дупница и лично разговаря с Владимир Владимиров в продължение на 30 минути в присъствието на сина си, главния счетоводител на ТЕЦ “Бобов дол” Даниел Бойчев. Грешката не е тук, а в централата, извини Бойчев поведението на служителите от Дупница, позволиха си да разиграват и да пълзят по нервите на хиляди семейства, заети в енергетиката.

Владимиров заяви, че няма да има съкращения в ТЕЦ-а и веднага започва изплащането на заплатите, той уточни, че от ръководството на банката е получил лично извинение за случилото се, но отказа да коментира дали ТЕЦ “Бобов дол” ще продължи да партнира с “Първа инвестиционна банка”.

Дошлите на протеста работници и служители отказаха да коментират с мотив, че се страхуват за работните си места, като преминаха през централния площад “Свобода” от спортната зала към старата автогара в мълчаливо шествие. Мълчим, защото проблемът се реши, иначе щяхте да ни чуете, уточниха част от тях.

Шофьорът Спас Спасов заяви, че заплатата му е 600 лева и е много малка, и настоява за повишение, тъй като за 12 часа правел по 55 курса със самосвала си, като извозва шлака. Той беше много ядосан, че неговият работодател и шеф инж. Владимир Владимиров има пренебрежително отношение към шофьорите. Когато недоволствали, той им отговарял: Шофьори се намират под път и на път, а в ситуация на криза размерът на заплатите ви е достатъчен. http://blitz.bg
 


Сходни връзки

Директор окупира банка, отблокира сметки и плати заплатите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди