изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:39 EEST
ГАИЧ ОСТАВА БЕЗ ЧЕТИРИ ИМОТА, АВТОМОБИЛ И 30 000 ЛЕВА    
Ред и сигурностЧетири недвижими имота, "Опел", 25 243 лева и левовата равностойност на 3 291 щатски долара да бъдат конфискувани от семейството на сръбския бизнесмен Миролюб и Живка Гаич, постанови Окръжният съд в Добрич. Решението на магистратите е по иск на Комисията "Кушлев".


Сред недвижимостите са две дворни места, едното с двуетажна масивна жилищна сграда в Каварна, апартамент и гараж в Добрич. Съдът осъди тримата да заплатят държавна такса в размер на 85 552 лв. Те трябва да платят на Комисията „Кушлев” сумата от 43 836 лв., от които 610 лв. са за вещите лица, изготвили многобройните съдебни експертизи по делото, а останалите – юрисконсултско възнаграждение.
Комисията “Кушлев” заведе иска срещу Живка и Миролюб Г. в началото на 2008 г. Тя претендира за 2 138 805 лв., на колкото е оценено от експертите придобитото от ответниците имущество, за което липсват данни за законни източници и което подлежи на отнемане, съгласно Закона за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност. Живка Гаич попада в обхвата на дейността на Комисията, след като е призната за виновна, че като длъжностно лице – управител на „ЮГОАГЕНТ – ТУР” ЕООД, е присвоила 42 172,30 лв., собственост на дружеството.
Добричкият окръжен съд прецени, че претенциите на Комисията „Кушлев” са доказани категорично и по безспорен начин и следва да се уважат изцяло, като се отнемат в полза на държавата вещите и паричните средства, посочени в исковата молба. Съдът приема изцяло заключенията на Съдебно-счетоводната, съдебно-автотехническата и съдебно-техническата експертизи. От техните заключения се установява, че за изследвания период 1986 – 2007 г. е налице отрицателна разлика между приходите и разходите на ответниците в размер на 4 204,26 минимални работни заплати за страната.
Съдът намира за несъстоятелна защитната теза, че не е налице причинна връзка между престъплението, за което Живка Г. е осъдена и реализираните приходи от придобиване на имуществото. Законът регламентира, че това имущество е придобито по престъпен начин, след като не се доказва законният произход на средствата за получаването му.
Решението на Добричкия окръжен съд може да бъде обжалвано в двуседмичен срок от съобщаването му на страните. НДТ
 


Сходни връзки

ГАИЧ ОСТАВА БЕЗ ЧЕТИРИ ИМОТА, АВТОМОБИЛ И 30 000 ЛЕВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди