изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 16:57 EEST
ПРОЕКТ МЕЖДУ ШЕСТ ДЪРЖАВИ И 480 МЛАДЕЖИ СТАРТИРА В ДОБРИЧ    
ОбразованиеСдружение "Международен инстититут по мениджмънт", в кoето членува Висше училище Международен колеж,  спечели финансиране по проект "Устойчивото развитие през погледа на младите" по програма "Младежта в действие" на Европейската комисия.

Това е първата инициатива от такъв мащаб, която се реализира на територията на област Добрич, подчертаха от висшето училище.  Проектът е съвместна инициатива на университети, колежи и образователни НПО от България, Германия, Франция, Узбекистан, Казахстан и ЮАР. В качеството си на институция, която традиционно работи по международни образователни програми,  Висше училище Международен колеж ще има активна роля в осъществяването на младежкия проект, като студентите ще участват пряко в дейностите.
"Устойчиво развитие през погледа на младите" е транснационална инициатива, в която 480 младежи от шест страни ще имат възможност да подобрят знанията и уменията си да участват в процесите на вземане на решения и да изразяват своите позиции за справяне с предизвикателствата пред устойчивото развитие в световен мащаб. Основните послания на участниците в проекта ще бъдат представени на широката публика чрез филмовото изкуство и фотографията. Проектът ще предостави възможност на младите хора да преминат обучение по медийно отразяване и монтиране на журналистически репортажи, като те ще са на различна обществено значима тематика: участието на младите хора в обществото, ролята на културното многообразие, младите хора - граждани на света, включване на младите хора в неравностойно положение. Участниците ще се научат да боравят с техническите инструменти, използвани в киното и фотографията. В резултат те ще покажат своите творби на международен кино фестивал и фотографска изложба, организирани в рамките на проекта. Дейностите ще се реализират от 1 декември т.г. до 30 ноември 2010 г.
 


Сходни връзки

ПРОЕКТ МЕЖДУ ШЕСТ ДЪРЖАВИ И 480 МЛАДЕЖИ СТАРТИРА В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди